BRAVO RUSI Pokoritelj Arktika zasenio Japance, moćno čudo od vozila može mnogo toga

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Maj.2021, 18:51

"BRAVO RUSI" Pokoritelj Arktika zasenio Japance, moćno čudo od vozila može mnogo toga

Terenac se pokazao kao veoma tražen za širok spektar transportnih zadataka

Čitaoci sajta "Jahu njuz Japan" su oduševljeni moćnim ruskim terenskim vozilom DT-30 "Vitez". Autor članka smatra da je ruski terenac odraz "dalekosežnih geopolitičkih namera Rusije" na Arktiku.

On je opisao prednosti terenca koji ima funkcije kopnenog i amfibijskog vozila.

Terensko vozilo, koje je stvoreno za vojne potrebe, pokazalo se kao veoma traženo za širok spektar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << transportnih zadataka, piše autor.

DT-30 je pogodan za rad u složenim uslovima krajnjeg severa, Sibira, Dalekog istoka, Arktika i Antarktika na različitim terenima nepovoljnim za vožnju, poput blata, snega i zemljanog puta, na temperaturama koje variraju od 50 stepeni ispod nule do 40 stepeni Celzijusa.

Prema mišljenju novinara, rusko višenamensko i praktično terensko vozilo odražava "dalekosežne geopolitičke namere Moskve" na Arktiku, koji se poslednjih godina pretvorio u "goruću tačku na planeti".

Japanski čitaoci divili su se talentu ruskih inženjera koji su napravili DT-30 i ocenili prednosti "Viteza".

- Svojevremeno su SAD napravile i široko promovisale vozilo Antarctic Snow Cruiser za korišćenje na Antarktiku. I gde je ono? Amerikanci ništa nisu uspeli, to vozilo se pretvorilo u gomilu metala. S druge strane, Rusi imaju veliko i bogato iskustvo u polarnim uslovima i ekstremno niskim temperaturama. Njima sve polazi za rukom - napisao je rejisu.

Jedan od čitalaca uporedio je ruskog "Viteza" sa švedskim vozilima. Kako je rekao, takva tehnika švedske proizvodnje postoji od 1980-ih godina.

- Ali ruski DT-30 ostavljaju mnogo moćniji utisak. Švedski automobili su igračke u poređenju sa njima. Bravo, Rusi! Takva vozila su izuzetno potrebna za osvajanje ogromnog sibirskog prostora - smatra korisnik bwa.

Nekoliko čitalaca je napisalo da u Rusiji ima veliki broj teško prohodnih mesta, te da joj je takva tehnika potrebna.

Više vesti o domaćem i stranom naoružanju, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.