BRAČNI PAR UMRO OD KORONE TRI DANA PRE VAKCINACIJE: Nakon 70 godina braka otišli u smrt držeći se za ruke

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2021, 09:18

BRAČNI PAR UMRO OD KORONE TRI DANA PRE VAKCINACIJE: Nakon 70 godina braka otišli u smrt držeći se za ruke

Bračni par Mik preminuli od korone tri dana pre nego što je trebalo da prime vakcinu

Supružnici Dik i Širli Mik preminuli su od koronavirusa tri dana pre nego što je trebalo da prime vakcinu protiv koronavirusa, a u braku su bili 70 godina.

Prema rečima članova porodice, preminuli su 16. januara u bolnici u američkoj saveznoj državi Ohajo držeći se za ruke. Dik je preminuo u 89. godini, a Širli u 87.

Prvu dozu vakcine trebalo je da prime 19. januara, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a to je dan kada bi Dik proslavio 90. rođendan. On i Širli su se upoznali u srednjoj školi i otada su zajedno. U decembru prošle godine obeležili su 70. godišnjicu braka.

Imali su petero dece, 13 praunuka i 28 praunuka. Kako su naveli članovi porodice, živeli su uzbudljivim životom, pa čak i u poznim godinama. Istakli su da su uvek bili zajedno i da su uvek imali vreme rezervisano jedno za drugo.

- Nisu bili tipična 88-godišnjakinja i tipični 90-godišnjak. Oboje su bili jako, jako zdravi, živahni ljudi. Napustili su nas tako brzo - ispričala je njihova kćerka Debi Hauel.

Testiranja 26. decembra pokazala su da su pozitivni na koronavirus. Imali su simptome i mislili su da je reč o prehladi. Dani su prolazili, ali simptomi su bili sve izraženiji. Nakon toga su se testirali. Dik je 2. januara primljen u bolnicu, a dva dana kasnije i njegova supruga.

Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja morali da budu prebačeni u drugu bolnicu. Prvobitno je postojala mogućnost da ih premeste u dvi različite bolnice, ali su ipak premešteni u istu Riversajde Metodist bolnicu.

Kako je kazala Debi, bilo je dana kada su bili optimistični u vezi njihovog oporavka, ali da su problemi s plućima bivali sve veći. Shvativši da verovatno imaju još nekoliko dana života tražili su da Dik i Širli budu u istoj sobi.

- Nismo hteli da ih rastavimo jer im je najveća stvar u životu bila da budu zajedno. Želeli smo da mogu da se drže rukama. Želeli smo da budu zajedno. Želeli smo da slušaju omiljenu muziku - rekla je Debi.

Medicinska sestra je napravila plejlistu pesama koja je trajala dva sata. Slušali bi je dok bi se držali za ruke. Prvo je preminula Širli, a nekoliko minuta kasnije i Dik.

Porodica je poručila da su srećni zbog toga što su preminuli držeći se za ruke i zahvalni su bolničkom osoblju jer su pokazali poštovanje prema njihovoj ljubavi.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

BILI SU U BRAKU 70 GODINA, PREMINULI SU 3 DANA PRE VAKCINACIJE: Korona odnela bračni par, umrli u bolnici držeći se za ruke

Izvor: Kurir, 24.Jan.2021

Supružnici Dik i Širli Mik preminuli su od koronavirusa tri dana pre nego što su trebali da prime vakcinu protiv virusa, a u braku su bili 70 godina.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.