BORIĆEMO SE ZA TAJVAN I PO CENU RATA Kineski ministar odbrane direktno u oči šefu Pentagona

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2022, 19:03

"BORIĆEMO SE ZA TAJVAN I PO CENU RATA" Kineski ministar odbrane direktno u oči šefu Pentagona

Portparol kineskog Ministarstva odbrane Vu Chijan izjavio je danas da će se kineska vojska po svaku cenu odupreti pokušajima da se Tajvan odvoji od Kine i postigne nezavisnost, pa i po cenu rata.

Na marginama međunarodne bezbednosne konferencije u Singapuru, održan je bilateralni sastanak kineskog ministra odbrane Vej Fenghea i šefa Pentagona Lojda Ostina.

Nakon razgovora, Vu Chijan je održao brifing za novinare i preneo reči ministra.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ministar Vej je naglasio da će, ako se neko usudi da odvoji Tajvan, kineska vojska sigurno biti spremna da se bori, neće dozvoliti odvajanje Tajvana ili postizanje njegove nezavisnosti - rekao je portparol, prenela je agencija RIA Novosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Portparol kineskog Ministra odbrane: "Borićemo se za Tajvan po svaku cenu"

Izvor: Blic, 10.Jun.2022

Portparol kineskog Ministarstva odbrane Vu Čijan izjavio je danas da će se kineska vojska po svaku cenu odupreti pokušajima da se Tajvan odvoji od Kine i postigne nezavisnost, ''pa i po cenu rata''.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.