BOLNICE SE PUNE, KOLA HITNE POMOĆI ČEKAJU U REDU: Italija ponovo kleca pod KORONOM

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Okt.2020, 10:30

BOLNICE SE PUNE, KOLA HITNE POMOĆI ČEKAJU U REDU: Italija ponovo kleca pod KORONOM

Više od 19.000 zaraženih u jednom danu

U Italiji je zabeležne najveći broj zaraženih u jednom danu od početka epidemije - više od 19.000, a premijer Ðuzepe Konte bi mogao već danas ili sutra doneti nove oštrije mere za suzbijanje širenja kovida-19, piše list "Il Fato Kotidijano".

Premijer Konte i dalje ne planira uvođenje karantina u celoj zemlji i sa tim su saglasni predsednici regiona.

Dve tačke, za sada, izvan eventualnih novh restrikcija: >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << škole nastavljaju sa radom i proizvodnja se ne zaustavlja.

Iz Visokog instituta za zdravstavo upozoravaju da se bolnice brzo pune pacijentima zaraženim korona virusom i ako se rast zaraženih nastavi ovim tempom, ukoro će svi ležajevi biti popunjeni.

U Ðenovi, pišu novine, kola hitne pomoći satima čekaju u redu, zajedno sa pacijentima kojima su neophodni respiratori, da bi bili primljeni na pregled.

Prvi put broj zaraženih utvrđenih na osnovu simptoma je poremašio broj otkrivenih slučajeva na osnovu praćenja kontakata zaražene osobe, što takođe zabrinjava, jer se kao jedna od zaštitnih mera računa pravovremeno testiranje kontakata zarazene osobe.

Italijanskim regionima ostavljena je mogućnost da pooštravaju mere. Tako je u Kampanji zaveden policijski čas, a na najavu predsednika Vičenca de Luke da će uvesti karantin, građani su se u Napulju pobunili.

Protesti "za slobodu", kako su uzvikivali demonstranti, pretvorili su se u pravi urbani rat između demonstranata i policije s više povređenih. Demonstranti su napadali i novinarske ekipe.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.