BOLESTAN NAPAD Novinar kritikovao Trampa, pa dobio tvit koji mu je izazvao EPILEPSIJU

Izvor: Blic, 21.Dec.2016, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"BOLESTAN NAPAD" Novinar kritikovao Trampa, pa dobio tvit koji mu je izazvao EPILEPSIJU

Putem društvenih mreža je moguće i fizički povrediti čoveka, u šta se uverio jedan američki novinar.

Kurt Ajhenvald često kritikuje predsednika SAD Donalda Trampa preko svog naloga na Tviteru.

On je javno govorio i o tome kako se bori sa epilepsijom. Sada je to iskoristila jedna osoba koja se ne slaže sa njegovim stavovima.

Njemu je u odgovor na jedan tvit stigla poruka sa gif fajlom sa stroboskopskim efektom ispod koje je pisalo "Zaslužuješ epileptični >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << napad".

Ajhenvald je zatražio od kompanije "Tviter" da identifikuje osobu sa nadimkom @jew_goldstein čija mu je poruka izazvala epileptični napad i povrede.

How have so many ppl become such sociopaths that they think its ok to assault someone if they write political stories they don't like?

On se najpre obratio sudu u Dalasu, gde živi, i sud je izdao nalog u kojem se od kompanije "Tviter" traži da da podatke o svom korisniku koji je poslao poruku.

Kompanija "Tviter" je poslušala i identifikovala osobu. Ajhenvald će sada tužiti tu osobu zbog napada.

- Neverovatno je da samo zato što sam politički reporter koji piše o Donaldu Trampu, da ljudi misle da imaju pravo i obavezu da mi izazovu ozbiljnu povredu, postali smo toliko bolesni u ovoj državi - rekao je on.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.