BOLEST NA ZAPADU UZELA MAHA: Nemački mediji objavili da je Rusija izvršila invaziju na Estoniju

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2019, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOLEST NA ZAPADU UZELA MAHA: Nemački mediji objavili da je Rusija "izvršila invaziju" na Estoniju

Voditelj nemačke televizije ZDF Klaus Kleber izjavio je tokom čitanja vesti o "invaziji" Rusije na Estoniju.

- Američka vojska zajedno sa nemačkim i evropskim saveznicima kreće prema Estoniji kako bi proterala jedinice oružanih snaga Rusije koje su tamo ušle, kao pre nekoliko godina na Krim - rekao je on.

Zatim je voditelj rekao gledaocima da ne brinu.

- To nije istina. Samo slika. Ali, sasvim realna - dodao je Kleber.

Nakon toga je voditelj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << istakao "obuzdavajuću" ulogu NATO-a. Prema njegovom mišljenju, upravo ova Alijansa obezbeđuje mir na evropskom kontinentu. Kleber je naveo da ta organizacija predstavlja "neviđenu istoriju uspeha". Međutim, danas je NATO "oslabio" kao nikada dosad, smatra on.

Ведущий немецкого телеканала ZDF Клаус Клебер рассказал в выпуске новостей о "вторжении" России в Эстонию.https://t.co/NdmDZEwneZ

— Tengrinews (@tengrinewskz) 06. април 2019.

Televizija ZDF je i ranije distribuirala sumnjive i antiruske materijale. Tako je na televiziji prikazan film "Putinov Hladni rat", u kojem se tvrdilo da u Evropu pod maskom izbeglica dolaze "ruski agenti". U drugom dokumentarnom filmu, ZDF je prikazao čoveka koji se predstavio kao dobrovoljac koji se borio u Donbasu. Kasnije je priznao da je sve što se dešava u filmu režirano.

Političari baltičkih zemalja periodično objavljuju da Rusija za njih predstavlja „pretnju“. NJihovo nezadovoljstvo prouzrokovano je, između ostalog, činjenicom da se na zapadnim granicama Rusije odvijaju vojne vežbe. Moskva, sa svoje strane, ukazuje na to da Rusija ne namerava da napadne nijednu državu NATO-a niti bilo koju drugu zemlju. Tako je senator Aleksej Puškov istakao da su političari baltičkih zemalja svesni da ne postoji "ruska pretnja", već namerno „trguju fikcijom“ kako bi povećali svoju težinu u Severnoatlantskom savezu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.