BOJKOT IZBORA BI SAVEZ ZA SRBIJU MOGAO SKUPO DA KOŠTA: Đilasov kukavičluk diže Šapića i Šešelja!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2019, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOJKOT IZBORA BI SAVEZ ZA SRBIJU MOGAO SKUPO DA KOŠTA: Đilasov kukavičluk diže Šapića i Šešelja!

Funkcioneri Saveza za Srbiju već sada su počeli da najavljuju bojkot izbora

Prema navodima medija, vanredni parlamentarni izbori mogli bi biti raspisani u februaru, a održani 31. marta. Deo opozicije predvođen Draganom Đilasom, koji ih je navodno toliko priželjkivao, za njih je, blago rečeno, nespreman. Kako bi se izvukli iz te apsurdne situacije, funkcioneri Saveza za Srbiju već sada su počeli da najavljuju bojkot izbora.

Upravo zbog toga, ovi izbori mogli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bi da iznedre neke nove opozicione zvezde, ali i ojačaju stare.

- Što je bojkot uspešniji, to će biti lošiji rezultati stranaka koji učestvuju na izborima i obratno. Sumnjam da će ijedna stranka ostvariti ozbiljan rezultat. Možda bolji rezultat mogu da očekuju desničarske stranke, poput SPAS-a ili SRS-a - navodi Bojan Klačar, izvršni direktor CeSID-a.

I politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da bi na vanrednim parlamentarnim izborima, ukoliko bi ih SZS bojkotovao, mogao da profitira SPAS Aleksandra Šapića.

- Da je Savez za Srbiju kao koalicija potrajao nekoliko godina i iskristalisao se kao centar opozicionog okupljanja, onda bi imao veliku moralnu snagu i njegov bojkot bi uistinu nešto značio i bacio bi senku na izbore. SZS je nedavno stvoren i većina partija u njegovom sastavu nije ni parlamentarna. Neučestvovanje Saveza za Srbiju ne bi nanelo preveliku štetu vlastima, a donelo bi korist mnogim partijama, od onih koje su u parlamentu, a u opoziciji su, do nekih novih partija kao što je SPAS Aleksandra Šapića - kazao je on.

Lider Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić kaže da bi njemu lično odgovaralo da izbori budu 2020. godine.

- Pre nekoliko meseci napravili smo stranku i ako ćemo iskreno, ne znam baš koliko bi nam odgovaralo da se izbori održe za dva meseca, više bi nam išlo u prilog da izbori budu održani u redovnom terminu 2020. godine - kaže Šapić. Govoreći o tome da bi baš on mogao da profitira u slučaju da na izbore ne izađe Đilasova koalicija, kaže da ga takve spekulacije ne zanimaju.

- Uostalom, ja sam izlazio na izbore i 2016. godine, kada pola Saveza za Srbiju nije izlazilo jer se nisu bavili politikom. Neozbiljno je da gledam šta će sutra raditi Vučić, Đilas ili neko treći, gledaćemo samo svoj interes - kazao je Šapić.

Miljan Damjanović, poslanik SRS-a, napominje da stranka kojoj pripada nikada nije bežala od izbora.

- Smatramo da je to pravo mesto gde narod treba da ispolji svoju političku volju. Naravno, da biste ostvarili željene rezultate, potrebna je i jednakost u medijskom predstavljanju. Ne vidim odakle tim takozvanim analitičarima konstatacija da će SRS profitirati ukoliko Savez ne izađe na izbore jer mi nemamo nikakvih dodirnih tačaka s njima. Oko Saveza su okupljeni ostaci onih grupacija DS-a i njihovih satelita koji u međuvremenu nisu prešli u SNS. Takođe, oni se, baš kao i SNS, zalažu za evrointegracije, približavanju NATO, promovisali su najrestriktivniji poslovnik u Parlamentu, a koji sada naprednjaci vrlo rado koriste, nisu za integraciju s Ruskom Federaciju i slično - kaže sagovornik.

BONUS VIDEO: DESET DOMAĆIH I JEDNA KINESKA "ZVER" Vojska Srbije je u 2018. godini dobila REKORDNO NAORUŽANJE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.