BOGATAŠI SE SPREMAJU ZA APOKALIPSU? U ovoj državi masovno kupuju kuće sa bunkerima

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2020, 12:56

BOGATAŠI SE SPREMAJU ZA APOKALIPSU? U ovoj državi masovno kupuju kuće sa bunkerima

Cene od 40.000 do više miliona američkih dolara

Novozelandski grad Kvinstaun, koji je zbog svoje popularnosti među ljubiteljima skijanja često upoređivan sa Aspenom u Koloradu, već godinama je predmet glasina prema kojima strani državljani u njemu kupuju dobro opremljene bunkere koji će im služiti kao skloništa u slučaju apokalipse.

Iako je malo dokaza da ispod porodičnih kuća tamo zaista postoje bunkeri poput onih koji su u istu svrhu izgrađeni u SAD i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Evropi, reputacija Kvinstauna, a tim i Novog Zelanda, kao poželjnog utočišta za svetske bogataše u danima pre nego što eventualno nastupi kraj sveta, nije sasvim bez osnova.

Naime, bežeći od političkih trvenja u svojoj zemlji, američki milijarder Piter Til i nekadašnji voditelj medijske kuće NBC Mat Lauer već su kupili kuće u Kvinstaunu, a usled pandemije korona virusa, ovaj grad od 40.000 stanovnika ponovo je postao zanimljiv ljudima koji za sebe traže novi, bezbedniji dom - sa bunkerom ili bez njega.

Onima koji žele da tamo na raspolaganju imaju takvo sklonište, jedna specijalizovana američka kompanija nudi dobro opremljene bunkere sa potpuno funkcionalnim kuhinjama, prostorijama za odmor, sistemima za nadzor i proizvodnjom električne energije iz solarnih izvora, a cene su od 40.000 do više miliona američkih dolara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.