BLIŽI SE VELIKI PRAZNIK U KINI: Vlada donela nove mere

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020, 09:17

BLIŽI SE VELIKI PRAZNIK U KINI: Vlada donela nove mere

Ove oktobra se očekuje da će oko 600 miliona Kineza krenuti na put tokom prazničnih dana

S obzirom da se stotine miliona Kineza pripremaju da, kao i svake godine, putuju tokom neradnog praznika Dana Nacije, mere kineske vlade uvedene zbog pandemije korona virusa veliki broj putnika ograničiće ove godine na putovanja unutar granica Kine.

, što je za oko 25 odsto manje nego prošle godine, kada je na putovanje otišlo oko 782 miliona građana najmnogoljudnije zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na svetu, ocenjuju u jednoj od najvećih kineskih on-lajn turističkih agencija.

Jednonedeljni oktobarski praznik je po pravilu i najveći izazov za tuiristički sektor Kine, tako će biti i ove godine, ali bez masovnih putovanja u inostranstvo.

- Da biste otputovali u inostranstvo potrebno je da provedete po pola meseca u karantinu i u odlasku i u povratku i tako gubite ceo mesec ne radeći ništa - objasnio je jedan građanin zbog čega ove godine neće putovati u inostranstvo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.