BLISKI SUSRET STARIH SAVEZNIKA: Bajden i Netanijahu održali prvi telefonski razgovor

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2021, 01:04

BLISKI SUSRET STARIH SAVEZNIKA: Bajden i Netanijahu održali prvi telefonski razgovor

Bilo je spekulacija da Bajden nije krio nezadovoljstvo zbog bliskih veza konzervativnog Netanijahua sa bivšim američkim predsednikom Donaldom Trampom

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu i američki predsednik Džo Bajden održali su danas dugo očekivani prvi telefonski razgovor, koji je trajao oko sat vremena i odnosio se na nastavak mirovnih sporazuma, iransku pretnju i izazove u regionu.

Sagovornici su se složili nastave razgovore, navodi se u saopštenju iz >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kabineta izraelskog premijera. Dvojica lidera pomenula su svoje dugogodišnje lične veze i poručila da će zajedno raditi na daljem jačanju bliskih odnosa između dve zemlje.

, koji je, inače, pozvao desničarskog lidera dva dana nakon inauguracije 2017. godine.

Bajden je razgovarao sa desetak svetskih lidera od stupanja na dužnost 20. januara, a Bela kuća je saopštila da će Netanijahu biti prvi lider na Bliskom istoku kojeg će pozvati.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.