BIZARNO! ČETVORO SAHRANJENO NA AERODROMSKOJ PISTI: Piloti tvrde da svako veče VIĐAJU DUHOVE POKOJNIKA (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2019, 07:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIZARNO! ČETVORO SAHRANJENO NA AERODROMSKOJ PISTI: Piloti tvrde da svako veče VIĐAJU DUHOVE POKOJNIKA (FOTO/VIDEO)

Grobovi Ričarda i Ketrin Dotson ugrađeni su na aerodromskoj pisti broj 10 na internacionalnom aerodromu Savanah/Hilton hed u SAD.

I to zbog toga što njihova porodica nije htela da ovi grobovi budu premešteni.

Kao i mnogi drugi aerodromi, u SAD-u i širom sveta, i ovaj je izgrađen na bivšoj farmi. Međutim kada je aerodrom iz Savanaha 1942. tokom Drugog svetskog rata hitno trebalo proširiti došlo je do blagog otpora porodice Dotson.

Porodična parcela >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa grobovima, koja je bila na zemlji preko koje bi se aerodrom trebalo širiti imao je oko 100 grobova, među njima su pokopani i nekadašnji robovi, kao i članovi porodice. Svi, se četiri premešteni su na groblje.

Verujući da njihovi preci ne bi hteli da napuste zemlju na kojoj su tako naporno radili, porodica Dotson je insistirala da se grobovi njihovih majki i očeva ne diraju. Ričard i Ketrin Dotson su farmeri koji su prvi vlasnici zemlje, preminuli su 1884. i 1877. godine. Njihova dva groba, jedan kraj drugog, nalaze se na ivici avionskih pista 10 i 28. Još dva groba, njihovih rođaka Danijela Hjustona i Džona Dotsona nalaze se u obližnjoj travi.

There are 2 graves on a Savannah-Hilton Head airport runway. How did that happen? https://t.co/ykPmld4UPU

— Lionel🇺🇸 (@LionelMedia) October 20, 2019

Grobovi su poravnati sa zemljom, a na kamenim oznakama uz Ričardovo ime piše "U miru", a uz Ketrinino "Otišla kući na počinak". I tako ovih četvoro rođaka počiva u miru uz najprometniju pistu jednog međunarodnog aerodroma.

Iz vazdušne luke tvrde da su "njihovi" grobovi" jedini na svetu ugrađeni u aktivnu pistu dugačku 2.850 metara". Članovi porodice smeju da posete grobove, ali ne mogu da ostavljaju cveće.

Let Your Dreams Take Flight ✈️ Happy National Aviation Day

A post shared by Savannah/Hilton Head Int’l (@savhhiairport) on Aug 19, 2019 at 7:05am PDT

A ako mislite da ovakvi neobični grobovi dolaze i bez strašnih priča, prevarili ste se. "Kaže se da ako slećete tamo tek nakon zalaska sunca, sve figure će se pojaviti na severnoj strani piste", jedna je od legendi koje kruže među lokalnim pilotima.

BONUS VIDEO:

NIJE BAŠ KAO U "MESTU ZLOČINA": Forenzičari - posao kao na filmu ili ipak ne? (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.