BIVŠI ZAMENIK GRADONAČELNIKA UBIO PRELEPU KSENIJU: Raskomadao telo svoje supruge - ovde je pokušao da SAKRIJE DOKAZE (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2022, 17:32

BIVŠI ZAMENIK GRADONAČELNIKA UBIO PRELEPU KSENIJU: "Raskomadao telo svoje supruge" - ovde je pokušao da SAKRIJE DOKAZE (FOTO)

Stručnjaci su objasnili šta je uradio zamenik gradonačelnika Novokuznjecka Aleksandar Popov

Forenzičari rade na mestu pronalaska tela "gospođice Kuzbasa" Ksenije Popove u Novoj Moskvi. Kako je ranije objavio sajt kp.ru, posmrtni ostaci žene pronađeni su u petak, 4. februara uveče.

Podsetimo, u decembru 2021. godine njen suprug Aleksandar Popov, bivši zamenik gradonačelnika Novokuznjecka, prijavio je policiji nestanak Ksenije. Prema njegovim rečima, žena je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 31. avgusta odletela u Dubai na odmor, neko vreme je održavala kontakt sa porodicom i prijateljima samo preko društvenih mreža, a zatim je potpuno nestala. Međutim, tokom provere postalo je jasno da Ksenija Popova nije napustila granice Rusije. Kasnije je Aleksandar priznao da je zapravo ubio svoju ženu tokom svađe istog avgusta 2021. godine, a zatim se nekoliko meseci dopisivao na društvenim mrežama u njeno ime stvarajući iluziju da mu je žena živa.

Popov je tokom ispitivanja rekao da se ubistvo dogodilo u iznajmljenom stanu na teritoriji stambenog kompleksa Andersen u Novoj Moskvi. Prema njegovim rečima, da bi sakrio tragove, raskomadao je leš svoje supruge, a ostatke bacio u reku Desnu, koja protiče nedaleko od kuće. Telo je traženo u reci, nekoliko dana su ga pregledavali ronioci. Međutim, Popov je kasnije promenio svoje svedočenje. On je 4. februara rekao istražitelju da je zapravo sakrio Ksenijine ostatke u šumi, prenose ruski mediji.

- Ovo mesto se nalazi 4 kilometra od kuće Popovih - rekao je za kp.ru izvor iz policije.

- Telo ubijene stavio je u auto i odvezao u šumu. Prvo je iskopao prilično duboku rupu. Stoga je danas bilo veoma teško izvaditi ostatke iz smrznute zemlje. Ali na kraju je telo pronađeno.

Međutim, zašto je muškarac prvi put pogrešno naveo gde je sakrio telo svoje žene? Šta je bila poenta?

- Verovatno ste čuli za ovo tumačenje: nema tela - nema slučaja - kaže za kp.ru advokat, potpukovnik policije u penziji, 90-ih godina operativac regionalnog odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala Stanislav Ribčinski.

- Očigledno se nadao da će na kraju izbeći odgovornost, shvatajući da će, ako telo na kraju nikada ne bude pronađeno, šanse da ga podmetnu biti minimalne. Da budem iskren, samo sam jednom čuo za jedan krivični slučaj, kada tela nikada nisu pronađena, ali se sve završilo na zarobljeniku optuženog. Tamo se cela optužba zasnivala na tome da su na podu pronađeni tragovi krvi, DNK pregled je pokazao da krv pripada žrtvi. Ali tužilaštvo uvek čini sve da pronađe telo i dokaže samu činjenicu ubistva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.