BIVŠI PREDSEDNIČKI KANDIDAT BELORUSIJE NA POTERNICI? Traže ga i Rusi, otkriven razlog pokretanja postupka

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Avg.2020, 17:53

BIVŠI PREDSEDNIČKI KANDIDAT BELORUSIJE NA POTERNICI? Traže ga i Rusi, otkriven razlog pokretanja postupka

Za sada se čekaju zvanične informacije

Bivši kandidat za predsednika Belorusije Valerij Cepkalo saopštio je da je protiv njega u Belorusiji pokrenut krivični postupak i da je navodno raspisana poternica. Za njim je međunarodnu poternicu raspisala i Rusija.

- Imam informacije da je pokrenut krivični postupak (u Belorusiji). I čak su poternicu raspisali, prema dokumentima, koje sam video - rekao je Cepkalo.

Istovremeno, prema podacima iz baze Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << unutrašnjih poslova Rusije, za Valerijom Cepkalom je Rusija raspisala međunarodnu poternicu.

- Traži se u skladu sa članom krivičnog zakona - navodi se u komentaru u bazi.

Cepkalo je saopštio da se trenutno nalazi u Ukrajini. On je takođe rekao da u potpunosti odbacuje navode da je u Belorusiji optužen za mito.

- Potpuna glupost - rekao je Cepkalo, istakavši da je slučaj protiv njega politički motivisan i da za to ne postoje nikakvi dokazi.

On je dodao da zbog poternice sada "sigurno neće ići u Rusiju".

- Mislim da se to u stvari automatski dogodilo. To jest, ako imamo zajedničku bazu podataka – Belorusija i Rusija, i ako su me Belorusi uneli, automatski sam tražen i u Rusiji - smatra Cepkalo.

U štabu političara proveravaju informacije o pokretanju krivičnog postupka protiv njega u Belorusiji zbog primanja mita velikih razmera.

- Za sada nemamo zvanične informacije, ne znamo da li je to tačno ili ne - rekao je advokat štaba Sergej Gasojan.

On je dodao da, s obzirom na situaciju sa kandidatima za predsednika Belorusije, "takav scenario ne bio bio iznenađujući".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.