Veštak: Na lisicama je bio vezan svedok-saradnik pronađen DNK Aleksandra Simovića

Izvor: Blic, 06.Nov.2012, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veštak: Na lisicama je bio vezan svedok-saradnik pronađen DNK Aleksandra Simovića

Na lisicama kojima je bio vezan ubijeni Zoran Vukojević Vuk, svedok-sardnik protiv “zemunskog kalna”, pronađena je DNK optuženog Aleksandra Simovića, potvrdio je juče na suđenju pred većem Specijalnog suda dr Dušan Keckarević, veštak za DNK analizu.

Osvrnuvši se na jučerašnju izjavu dr Branimira Aleksandrića da ne veruje da su sačuvani biološki tragovi za DNK analizu jer je telo Vukovića bilo zapaljeno, dr Keckarević je izjavio:

- Siguran sam da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je profesor Aleksandrić vrstan stručnjak u oblsti sudske medicine, ali sam siguran da nije uradio ni jednu DNK analizu. On je tom izjavom izašao iz dela za koji je stručan-rekao je Keckarević.

Da li će biološki tragovi biti sačuvani od vatre zavisi od temperature, vremena izloženosti i količini i vrsti bioloških tragova, objasnio je ovaj veštak za DNK analizu.

On je dodao da je na lisicama, kojima je Vukojević bio vezan, identifikovan je ne samo trag Simovića, već ukupno osam tragova.

- Od devet tragova uspeli smo da izdvojimo DNK za osam. Sedamn tragova je od jedne osobe, pretpostavljamo od Vukovića, a osmi trag je mešovit i u njemu smo identifikovali DNK Aleksandra Simovića - izjavio je dr Keckarević.

Simovićevi advokati Želimir Čabrilo i Miodrag Rašić pokušali su da dovedu u pitanje nalaz veštaka Keckarevića, tvrdeći da nije koristio najsavremenije aparate za DNK analizu.

Dr Keckarević je na to odgovorio da metode i aparati koje je koristio 2006. godine nisu manje naučni i percizni nego one koji su danas u upotrebi, kao i da je ova naliza potvrđena kasnije korišćenjem savremenih aparata.

Suđenje je iz razloga bezbednosti održano u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu.

Povezane vesti: Veštak: Simovićev DNK nije mogao da opstane u plamenu Suđenje Simoviću za ubistvo svedoka saradnika

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na lisicama je bio vezan svedok-saradnik pronađen DNK Aleksandra Simovića

Izvor: Blic, 06.Nov.2012

Na lisicama kojima je bio vezan ubijeni Zoran Vukojević Vuk, svedok-sardnik protiv “zemunskog kalna”, pronađena je DNK optuženog Aleksandra Simovića, potvrdio je juče na suđenju pred većem Specijalnog suda dr Dušan Keckarević, veštak za DNK analizu...Osvrnuvši se na jučerašnju izjavu...

Nastavak na Blic...

Veštaci: Kolega je pogrešio, DNK je Simovićev!

Izvor: Kurir, 07.Nov.2012, 07:01

Dušan Keckarević opovrgao tvrdnju da DNK nije mogao da se održi na mestu likvidacije svedoka-saradnika..BEOGRAD - Ne mogu da se usaglase!..Dušan Keckarević, veštak Centra za humanu molekularnu genetiku, izjavio je juče pred većem Specijalnog suda u Beogradu da nema sumnje da je na lisicama kojima...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.