BIO PRVI NA LISTI ZA ODSTREL: Ko je čovek koga su hteli da ubiju isti oni koji su spemali Belivukovu likvidaciju?

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2021, 19:21

BIO PRVI NA LISTI ZA ODSTREL: Ko je čovek koga su hteli da ubiju isti oni koji su spemali Belivukovu likvidaciju?

Podgoričanin Radoslav Gile Stanišić (37) bio je prvi na listi za odstrel kriminalne grupe koju je navodno formirao njegov sugrađanin Janko Vukadinović (31), ali mu je hapšenje spasilo glavu.

Za to ubistvo Vukadinovićeva kriminalna grupa trebalo je da dobije između 170.000 i 200.000 evra, piše u optužnici podnetoj protiv Vukadinovića, Mila Jovanovića (34), Radovana Stanišića (35), Almire Mujahodžić (21), Momčića Milića (40) i Dušana Ivanovića (41). >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Njih Specijalno državno tužilaštvo tereti za pokušaj ubistva Beograđanina Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i navodnog šefa kavačkog klana Slobodana Kašćelana, krajem januara u Tivtu i Podgorici.

Da je Stanišić bio prvi na listi tužiocima je ispričao svedok saradnik Hasan Turković, navodeći da su planirali da dignu vazduh tog Podgoričanina. Tvrdio je da mu je Vukadinović izneo planove za neka ubistva i da je prihvatio da uradi "neke stvari":

- Preko kriptovanog telefona prvo mu je poslao da dođe u naselje Mareza da preuzme jedan motor i bombu. To je svedok i uradio, tako što je sa Kamenkom (zaštićeni svedok kodnog imena Kamenko Kučki) po uputstvu Janka otišao u naselje Mareza, krenuo putem prema Grbama i neposredno pre brda se susreo sa tri momka koji su došli kombijem Vito ili Sprinter bele boje. Na njemu su bile barske registarske oznake. Navodi da od ova tri momka dvojicu nije poznavao, a treći je bio Dušan Boljević. Navodi i to da je od Dušana Boljevića preuzeo bombu, a ista je bila smeštena u jednoj kesi, pa ju je nakon preuzimanja poneo kod svoje kuće, gde je video da ima oblik kuhinjske šerpe, crvenkaste bolje, sa magnetima i da je pokrivena voskom - piše u optužnici.

Turković je rekao da je Kamenko Kučki od istih momaka tada preuzeo motocikl sive boje, "koji je bio planiran za ubistvo Kašćelana, Stanišića ili nekog trećeg lica".

- Za eksploziv koji je bio nabavljen, a prema Jankovom kazivanju i njihovoj komunikaciji preko kriptovanog telefona, prvo je sa njim trebalo da se ubije Gile Stanišić i to tako što bi mu se ispred njegove kuće, ili na nekim semaforima, ta bomba zakačila za auto. Prema planu, motor kojim bi se ovo delo izvršilo trebalo je da vozi Ivan Magovčević, a samu bombu, ovu sa magnetima, na auto je trebalo da postavi Kamenko Kuč - ispričao je svedok tužiocima.

Ipak, od likvidacije Stanišića se odustalo - uhapšen je zbog navodne otmice maloletnika i poslat u Istražni zatvor, a lisice na ruke stavljene su i jednom od zaduženih za ubistvo.

- U međuvremenu, Magovčević odlazi u zatvor, isto kao i Stanišić, pa se od toga odustaje. Nakon toga Vukadinović Janko mu je rekao da Kašćelan 22. januara i 2. februara ima zakazana suđenja i da će tom bombom njega da ubiju... Za to su trebali da dobiju 500.000 evra - piše u optužnici.

Turković nije objasnio kada je Stanišić trebalo da bude ubijen, ali je poznato da je uhapšen prvih dana januara, nakon što ga je 30. decembra 2020. godine N. V. prijavio policiji, navodeći da ga je tridesetsemogodišnjak kidnapovao i uz pretnju pištoljem tražio da mu dostavi kriptovani telefon, koji nije ni imao.

Stanišić i Stefan Popović u pritvoru su ostali do kraja marta, kada su oslobođeni optužbi da su krajem prošle godine oteli sedamnaestogodišnjaka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.