BIO JE NEUSTRAŠIV BRANITELJ CRKVE PRED MOĆNICIMA OVOG DOBA Ruski mediji o Amfilohiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2020, 20:39

"BIO JE NEUSTRAŠIV BRANITELJ CRKVE PRED MOĆNICIMA OVOG DOBA" Ruski mediji o Amfilohiju

Ruska crkva će se uz molitvu sećati mitropolita Amfilohija kao nadarenog teologa i propovednika

Vest o upokojenju mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija je vest dana u Srbiji i regionu, a od stranih agencija posebnu pažnju su joj posvetili ruski mediji.

TASS je objavio da se mitropolit upokojio nakon primanja svete tajne pričešća, zbog komplikacija uzrokovanih virusom kovid 19.

- U petak, 30. oktobra 2020, uoči praznika Sv. Petra Cetinjskog, u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 8:20 (10:20 po moskovskom vremenu) u Kliničkom centru u Crnoj Gori, nakon primanja svete tajne pričešća, preminuo je Njegovo Preosveštenstvo Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski i Egzarh pećskog trona Amfilohije - piše TASS.

RIA Novosti je pisala i o njegovom životu i vernoj pastirskoj službi srpskom narodu, a takođe su i među prvima preneli izraze saučešća ruskog patrijarha Kirila.

- Gospod Isus Hristos pozvao je kod sebe izuzetnog arhijereja Srpske pravoslavne crkve, čije će ime u istoriji zauvek biti povezano sa duhovnim preporodom Crne Gore nakon duge ere teomahije, nenadmašne neumorne borbe za spas očinskih moštiju i očuvanje jedinstva naroda Božijeg u žrebu svetih Vasilija Ostroškog i Petra Cetinjskog - napisao je patrijarh Kiril - prenosi RIA Novosti reči patrijarha Kirila.

On je dodao da će se Ruska crkva s molitvom sećati mitropolita Amfilohija kao nadarenog teologa i propovednika, kao i "neustrašivog branitelja Svete Crkve Hristove pred moćnicima ovog doba".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.