BILA JE SVESNA, GOVORILA KAKO JE MNOGO BOLI: Jeziv splet okolnosti u kome je Marija (29) izgubila život

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2022, 21:09

BILA JE SVESNA, GOVORILA KAKO JE MNOGO BOLI: Jeziv splet okolnosti u kome je Marija (29) izgubila život

Marija je odvezla sestru i njeno troje male dece, u povratku stradala u stravičnoj nesreći

Marija Maksimović (29) tragično je nastradala u nedelju, 13. februara u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u selu Venčani. Nesreća se dogodila oko 18.30 kada je na nesrećnu devojku naleteo automobil "folksvagen" kojim je upravljao karate trener D. M. (74).

Marija je, prema rečima porodice, otišla iz kuće da svoju snaju i njenu decu odveze u selo Venčani, a u povratku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se dogodila stravična nesreća.

Ona je u automobilu bila potpuno sama, a ne kako se ranije pisalo, sa rođenom sestrom.

Devojka koja je lakše povređena u udesu stala je da joj pomogne nakon što joj se auto ugasio.

- Marija je vozila mene i troje dece, od 10, 9 i 2 godine, u moje rodno selo Venčane. Odvezla nas je do tamo i odmah krenula nazad, sasvim sama. Već je padao mrak, a njoj se na putu ugasio auto. Mahala je i tražila pomoć, pa su ubrzo stali mladić i devojka - započinje priču Bojana, snaja stradale devojke, koja ju je poslednja i videla i čula te kobne večeri.

Oni su, prema njenim rečima, uspeli da upale auto i sklone ga dalje od kolovoza. Stajali su u blizini auta sa strane, van kolovoza kad se samo začuo prasak. Vozilo je, prema rečima porodice preminule, udarilo u auto mladića i devojke koji su pokušavali da pomognu i odbacio ga na devojku koja je, na sreću, prošla sa lakšim povredama.

Mariju je, kako se pretpostavlja zbog njenih otisaka pronađenih na "folksvagenu", udario direktno.

- Mladić i devojka koji su želeli da pomognu našoj Mariji kažu da su odmah pozvali Hitnu pomoć, ali čekali su je sigurno sat i po vremena. Ja sam pozvala Mariju da vidim gde je i je l' stiže kući, ali mi se na telefon javila uplašena devojka i rekla da su imali nesreću i da odmah dođemo - kaže Marijina majka Emina Maksimović i dodaje da su oni pre Hitne pomoći bili na licu mesta.

Bojana je, kako navodi stigla prva jer je bila najbliža, ali nedugo zatim došli su i roditelji stradale Marije.

Marija je, kako kažu, bila svesna, žalila se da je mnogo boli i da ne može da izdrži, rekla je i da se guši, dok su svi samo pokušavali da joj pomognu i daju joj snagu da izdrži.

- Rekla sam joj "Marija, hajde da se zamenimo, ti budi majka mojoj deci", eto toliko sam je volela i toliko sam joj verovala, to je bila Marija - ističe potrešena Bojana.

Nesrećni otac stradale Marije, Radivoje Maksimović, kako smo već pisali, takođe je na mesto nesreće stigao pre hitne pomoći i na sve načine pokušao da pogne svojoj ćerki, ali mu je ona umrla na rukama.

- Krvarila je i gušila se, bila je mnogo povređena. Najviše povreda imala je na glavi, nije mogla da izdrži. Pokušavao sam da joj izvučem jezik kada sam video da se guši, ali nisam mogao - jedva je ispričao u potresnoj ispovesti za "Blic" Radivoje Maksimović, dok cela porodica i svi koji su je voleli ostaju nemi na ovu bol.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.