BIH: Od početka godine došlo 21. 000 migranata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2019, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIH: Od početka godine došlo 21. 000 migranata

Bosna i Hercegovina se suočava sa sve većim brojem migranata, a u Unsko-sanski kanton je od početka godine stiglo 21.000 migranata, rekao je Kantonalni ministar unutrašnjih poslova Nermin Kljajić.

On ukazuje da se, prema pokazateljima, broj migranata povećava u poređenju sa prošlom godinom.

"Imamo veći broj migranata tokom prvih sedam meseci ove godine nego tokom čitave 2018. godine. Većinom dolaze iz Pakistana, Avganistana i Maroka", rekao je Kljajić za Dnevni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << avaz.

Prema njegovim rečima, daleko je veći broj migranata van prihvatnih smeštaja, jer su svi smeštaji u prihvatnim centrima zauzeti.

Kljajić upozorava da se ta situacija iz dana u dan pogoršava, kao i da je briga oko ishrane i zdravstvene nege prepuštena međunarodnim organizacijama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.