Izvor: Vesti-online.com, 17.Mar.2016, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG: Splav se otkačio i umalo napravio havariju na Savi

Splav površine 10×8 metara nekontrolisano je plutao rekom Savom i pretio da ugrozi bezbednost mostova i splavova u priobalju, prenose mediji.

Vatrogasac-brod juri splav-kućicu na adi medjici pic.twitter.com/49AZDAdguB— ФИРЕФАЈТЕР (@rescue193_69) March 17, 2016

Kako piše Telegraf, po prijavi građana, isplovili su čamci rečne policije i blagovremeno zaustavili splav. Objekat je obezbeđen i privezan kod Beton hale. U saradnji sa Kapetanijom utvrđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je da nema nikakvu registarsku oznaku, odnosno da je u pitanju tzv. divlji splav, za sada nepoznatog vlasnika.

U ovom trenutku nije poznata ni lokacija sa koje se splav otkačio. Pretpostavlja se da tokom nekontrolisanog plutanja, dok nije zaustavljen, nije oštetio neki od objekata.

Podsećamo, pre 7 dana na Savi, u Beogradu dogodila se slična situacija. Rečna policija upozorava sve vlasnike splavova da preventivno proveravaju vezove svojih objekata na vodi, prvenstveno u vreme visokog vodostaja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.