BEOGRAĐANKA JE KUPOVALA MASKE U APOTECI: Potez apotekarke je zaprepastio

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Mar.2020, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEOGRAĐANKA JE KUPOVALA MASKE U APOTECI: Potez apotekarke je zaprepastio

U Srbiji je uvedeno vanredno stanje i policijski čas zbog borbe s koronavirusom koji je širom sveta odneo hiljade života.

Sem izolacije, lekari su istakli da je higijena jedan od najvažnijih faktora u borbi protiv ove pošasti koja hara planetom.

Svi koji moraju da idu na posao, koji rade bilo koji posao, moraju da se štite zaštitnim maskama i rukavicama.

Međutim, veliki broj ljudi, i pored ponavljanja lekara kolika je važna samozaštita, olako prihvataju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ta uputstva.

Tako se jedna Beograđanka zabrinula kada je videla kako joj apotekarka prodala zaštitne maske.

- Došla sam u apoteku i iznenadila sam se kad mi je istim rukavicama kojima naplaćuje, broji po komadu 5 maski i daje mi ih, što znači da će na tim maskama najpre stajati korona virus upravo jer su novčanice najkontagioznija podloga - ispričala je Beograđanka.

I još jedna sugrađanka je rekla da njoj prodavačica u apoteci nije samo ispred nje izvadila maske istim rukavicama kojima je prethodno naplatila, već je otišla i to uradila u drugu prostoriju kako se ne bi videlo. Postavila je pitanje da li uopšte da stavi masku.

Veoma je važno da se vodi računa o higijeni kako bi se zaštitili svi i pobedili nevidljivog neprijatelja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.