BEOGRAD U PROBLEMU: Zabrinjavajuće vesti iz Gradskog zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2020, 16:54

BEOGRAD U PROBLEMU: Zabrinjavajuće vesti iz Gradskog zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu

Pacijenti mogu da se jave u ovu ustanovu na pregled radnim danom od 7 do 20 sati

U kovid trijažnom centru Gradskog zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu povećava se broj pregleda osoba sa simptomima infekcije virusom korona, kaže direktorka te zdravstvene ustanove Ljiljana Timotijević.

Ona je navela da je tokom jučerašnjeg dana, od 7 do 20 sati, u toj zdravstvenoj ustanovi pregleda je 131 osoba.

- Od tog broja 116 pacijenata su došli zbog prvog pregleda, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ostatak ili 15 pacijenata su upućeni na kontrolni pregled. Od ukupnog broja odrađen je 60 rendgen snimaka pluća i 70 PCR testova - rekla je Timotijevićeva i dodala da su na bolničko lečenje upućena tri pacijenta.

Danas do 12 sati pregledano je 60 pacijenata u trijažnoj kovid ambulanti Zavoda.

Pacijenti na pregled u Gradskom zavodu za plućne bolesti i tuberkulozu mogu da se jave radnim danom od 7 do 20 sati.

- Nije neophodan uput što se tiče kovid trijažnog centra, mada je poželjno da se pacijenti jave u kovid ambulantu svog doma zdravlja - istakla je Timotijevićeva.

Od avgusta Zavod za plućne bolesti radi u dvojnom režimu, deo zgrade je crvena zona za kovid pacijente, a poseban ulaz je zelena zona za hronične pacijente - astmatičare, pacijente koji boluju od hronične opstruktivne bolesti pluća.

- Tokom drugog pika u junu bili smo zatvoreni za hronične pacijente, što je bio težak period za njih jer nisu imali kome da se obrate za pomoć, savet, konsultaciju, terapiju. Bili smo prinuđeni zbog njih da se otvorimo, a zbog trenutne epidemiološke situacije smo nastavili da funkcionišemo i kao kovid trijažni centar - navela je Timotijevićeva.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.