BELEX indeksi ojačali između 3 i 6 odsto ove nedelje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2020, 18:21

BELEX indeksi ojačali između 3 i 6 odsto ove nedelje

Indeksi Beogradske berze završili su ovu trgovačku nedelju znatno jači u odnosu na prethodnu sedmicu, s obzirom na to da su ostvarili rast između 3 i 6 procenata.

Investiciona aktivnost na tržištu akcija je danas bila oskudna, budući da je ukupan promet na trgovanju iznosio samo 8,3 miliona dinara (oko 71.000 evra).

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX 15, prekinuo je četvorodvevni rast spustivši se za pola procenta na 682,94 poena, ali je u odnosu na prošlu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nedelju ojačao za 5,8 procenata, dok je BELEXlajn i danas stagnirao na 1.488,80 poena, a na nedeljnom nivou je registrovao dobitak od 3,1 odsto.

Naftna industrija Srbije je bila prva u trgovanju, s prometom od 5,0 miliona dinara, po nepromenjenoj ceni od 580 dinara.

Obična akcija Komercijalne banke je pala za 3,0 procenta na 2.700 dinara, a zebeležila je trgovanje vredno skoro 2,7 miliona dinara, dok se Aerodrom “Nikola Tesla” zadržao na ceni od 900 dinara, uz realizaciju iznad 0,4 miliona dinara.

Globos osiguranje je zaključilo dan u plusu od 1,5 odsto, na 408 dinara, a isprometovano je za 0,2 miliona dinara, dok je dobitnike predvodio Energoprojekt holding s rastom cene od 4,0 procenta na 520 dinara, uz simboličan promet.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 51,29 posto, pri čemu u kupovini 68,27 procenata, a u prodaji 34,30 odsto.

Na Berzi nije trgovano državnim obveznicama Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

BELEX indeksi ojačali između 3,0 i 6,0 odsto ove nedelje

Izvor: Blic, 10.Apr.2020

Indeksi Beogradske berze završili su ovu trgovačku nedelju znatno jači u odnosu na prethodnu sedmicu, s obzirom na to da su ostvarili rast između 3,0 i 6,0 procenata.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.