BAKLJADA KAO NA DERBIJU: Crnogorski Srbi poslali jasnu poruku sa Jadrana, 40 barki na litiji (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Avg.2020, 23:34

BAKLJADA KAO NA DERBIJU: Crnogorski Srbi poslali jasnu poruku sa Jadrana, 40 barki na litiji (VIDEO)

Među građanima koji su se okupili kod Svetog Stefana su smenjeni gradonačelnik Budve Marko Carević, lider SNP-a Vladimir Joković i gradonačelnik Berana Dragoslav Šćekić.

Litija barkama pod nazivom "Ne damo svetinje" održana je danas u Budvi. Pristalice SPC su odvojeno u 18 sati krenule iz Starog grada i iz Petrovca da bi se srele kod Svetog Stefana.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak bakljade na Jadranu, koja je priređena na kraju prve litije na moru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Хајде да падне, нека освјежи мало! Прелепо наше море!

A post shared by Чојство (@cojstvo_srb) on Aug 15, 2020 at 12:34pm PDT

Litiju, koja je danas krenula od Starog grada do Svetog Stefana prethodno je kod Zavale zaustavio patrolni čamac kapetanije, tražeći učesnicima dokumenta koja pokazuju da li imaju odobrenje za organizovanje litije.

Nakon toga kapetanija je dozvolila barkama da nastave plovidbu ka Svetom Stefanu.

Litija na moru je organizovana u znak protesta protiv Zakona o slobodi veroispovesti, koji se Skupština Crne Gore usvojila krajem prošle godine, na predlog Vlade.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.