BAJDEN PONIŠTAVA TRAMPOVE POLITIČKE ODLUKE: Otkriveno šta će sve učiniti čim stupi na vlast

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2021, 13:09

BAJDEN PONIŠTAVA TRAMPOVE POLITIČKE ODLUKE: Otkriveno šta će sve učiniti čim stupi na vlast

Novoizabrani predsednik Džo Bajden izdaće niz izvršnih naredbi prvog dana svojoj administraciji

Bajden je najavio da će zaustaviti izgradnju graničnih zidova, vratiti SAD u SZO i Pariski klimatski sporazum prvog dana od stupanja na vlast. Nova administracija je naizgled spremna da preokrene veliki broj političkih odluka odlazećeg predsednika Donalda Trampa.

.

On će vratiti zemlju pod okrilje Svetske zdravstvene organizacije, kao i Pariskom klimatskom sporazumu i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zaustaviće izgradnju projekta kućnih ljubimaca predsednika Trampa - tj. podizanje zida na južnoj granici, sa Meksikom, izjavio je demokratski tranzicioni tim.

Demokrata takođe planira da preokrene brojne Trampove imigracione politike, kao što su zabrana putovanja građana iz određenih muslimanskih zemalja, strogo sprovođenje zakona protiv ilegalne imigracije, kao i obnavljanje zaštite za takozvane "sanjare".

Pored toga, Bajden će potpisati izvršne naloge usmerene na borbu protiv kovida-19, sprečavajući diskriminaciju na osnovu pola i seksualne orijentacije, i pokrenuće vladinu inicijativu za "unapređenje rasne ravnopravnosti".

Dolazeća administracija će posebno izdati naredbu kojom se naređuje obavezno nošenje maski za lice u svim saveznim zgradama i za sve savezne radnike.

On će izdati naredbu Ministarstvu zdravlja i CDC da rade sa lokalnim vlastima na sprovođenju sličnih zahteva, zajedno sa sprovođenjem ostalih mera predostrožnosti na njihovom nivou.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.