Avion sa 176 osoba srušio se posle poletanja iz Teherana

Izvor: RTS, 08.Jan.2020, 05:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avion sa 176 osoba srušio se posle poletanja iz Teherana

Ukrajinski "boing" 737 u kojem se nalazilo 176 osoba, srušio se po poletanju sa teheranskog aerodroma. Iranski Crveni polumesec je saopštio da nema šanse da se pronađu preživeli, prenosi Bi-Bi-Si.
"Boing 737" koji je pripadao ukrajinskoj avio-kompaniji srušio se samo nekoliko minuta nakon poletanja sa aerodroma "Imam Homeini" u Teheranu. 

Preliminarni izveštaji nagoveštavaju da je avion >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << leteo za Kijev. Nije jasno da li je incident povezan sa iransko-američkom konfrontacijom ali saobraćajni stručnjaci navode da se najverovatnije zapalio motor aviona. 
Na mesto pada aviona poslati su spasilački timovi. 
Čelnik iranskog Crvenog polumeseca rekao je medijima da nema šanse da se pronađu preživeli.
Ukrajinski zvaničnici su saopštili da je u avionu bilo 167 putnika i devet članova posade. 
Predsednik te zemlje Volodimir Zelenski je rekao da će ukrajinska ambasada u Teheranu učestvovati u razjašnjavanju okolnosti koje su dovele do tragedije.
Pad se dogodio se usred ozbiljne krize koja potresa ovaj region posle američke akcije u kojoj je ubijen iranski general i iranske raketne odmazde.

"Boing" je mesecima na meti ozbiljnih kritika zbog problema sa "maks" serijom putničkih aviona iz serije 737.
ovo je prva velika avionska nesreća u 2020. godini. Prošle godine je u nesrećama u aviosaobraćaju poginulo više od 578. osoba.  

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.