Avion otet u Somaliji vraćen u Nemačku posle 40 godina

Izvor: Beta, 23.Sep.2017, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avion otet u Somaliji vraćen u Nemačku posle 40 godina

Avion "Boing 737" nemačke kompanije Lufthanza otet u Somaliji vraćen je danas u Nemačku posle četiri decenije.Delovi aviona stigli su u grad Fridrihshafen gde će biti spojeni i izloženi u muzeju Dornijer, prenosi nemačka agencija dpa. Preostali delovi aviona u sredu će stići iz Brazila u Nemačku.Lufthanzin let na liniji Majorka-Frankfut su u oktobru 1977. oteli Palestinci, tražeći oslobadjanje iz zatvora pripadnika nemačke organizacije Frakcija Crvene Armje.Nemački komandosi su oslobodili taoce na aeroromu Mogadiš, u Somaliji. Avion je godinama bio na aerodromu u brazilskom gradu Fortalezi.Nemačko Ministarstvo spoljnih poslova je kupilo avion od brazilske kompanije Infraerno.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oteti avion vraćen Nemačkoj posle 40 godina - u delovima

Izvor: N1 televizija, 23.Sep.2017

Landshut, avion Lufthanze koji je otet pre skoro 40 godina u Somaliji, vraćen je Nemačkoj. Najveći deo aviona je u delovima stigao s "groblja" aviona u Brazilu, a teretni avion antonov 124 prevezao ih je u nemački grad Fridrihshafen...Ostatak delova trebalo bi da stigne u sredu, a avion bi ponovno...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.