Austrija je u pravu

Izvor: B92, 04.Jun.2020, 11:49

"Austrija je u pravu"

Odluka Austrije da ne ukine graničnu kontrolu za Italiju je dobra jer u Italiji još ima mnogo slučajeva koronavirusa, izjavio je italijanski virusolog Krisanti.

Istakao je da bi iz istog razloga trebalo sprovoditi nadzor i nad dolascima iz SAD i zemalja Južne Amerike.

Krisanti je rekao da je Austrija uložila napore u borbi protiv virusa i da "ne vidi razlog zašto bi rizikovala ulazak novih slučajeva bez uvodjenja kontrole", i dodao da bi Italija trebalo isto da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << učini za dolaske iz zemalja u kojima epidemija nije prošla.

"Još ne razumemo dobro ovaj virus, ne znamo zašto ima toliko asimptomatičnih slučajeva i još ne razumemo zašto se u odredjenom kritičnom momentu ljudi razbole na tako težak način i sa tako razarajućim posledicama", rekao je Andrea Krisanti, profesor Univerziteta u Padovi.

Austrija danas ukida granične kontrole ka svim susedima izuzev ka Italiji za koju ostaju ograničenja, ali analiza situacije će se ponovo analizirati za nedelju dana.

U Italiji, jednoj od najteže pogodjenih zemalja pandemijom, od početka krize sa kovidom 19 zaraženo je više od 233.000 ljudi, od čega je oko 39.000 aktivnih slučajeva, dok je više od 33.000 preminulo od posledica tog virusa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.