Australijski sud odbacio presudu kardinalu za seksualno zlostavljanje

Izvor: Beta, 07.Apr.2020, 09:18

Australijski sud odbacio presudu kardinalu za seksualno zlostavljanje

Najviši sud u Australiji danas je jednoglasno odbacio presudu visokom katoličkom velikodostojniku koji je proglašen krivim za seksualno zlostavljanje dece.Kardinal Džordž Pel uskoro će biti pušten iz zatvora Barvon nedaleko od Melburna, nakon što je izdržao 13 meseci šestogodišnje kazne.Bivšeg ministra finansija pape Franje porota je jednoglasno osudila 2018. godine zbog seksualnog zlostavljanja dva 13-godišnja dečaka u prostorijama katedrale Svetog Patrika u Melburnu u decembru 1996. godine, dok je bio nadbiskup drugog najvećeg grada Australije.Pel je takodje osudjen zbog nepristojnog napada na jednog od dečaka jer mu je stisnuo genitalije posle mise početkom 1997. godine.Pel je smatran trećim najvišim zvaničnikom Vatikana kada se dobrovoljno vratio u Melburn u julu 2017. godine odlučan da izbriše svoje ime iz decenija starih optužbi za zlostavljanje dece.Tužioci su odustali od svih optužbi ili su ih tokom preliminarnih saslušanja odbacili sudovi.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"STALNO SAM TVRDIO DA SAM NEVIN" Kardinal optužen za seksualno zlostavljanje dece pušten iz zatvora

Izvor: Blic, 07.Apr.2020

Kardinal Džordž Pel pušten je iz zatvora nakon što mu je najviši sud u Australiji ukinuo presudu za seksualno zlostavljanje dece.

Nastavak na Blic...

Papa Franja pozdravio oslobađanje kardinala optuženog za pedofiliju

Izvor: Radio 021, 07.Apr.2020

Sveta stolica pozdravila je današnju oslobađajuću presudu australijskom kardinalu Džordžu Pelu, donedavno jednom od najbližih saradnika pape Franje, u pedofilskoj aferi koja je privukla veliku pažnju javnosti..."Sveta Stolica, koja je uvek imala poverenja u australijsko pravosuđe, pozdravlja...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.