Australijska zatvorenica se porodila sama u zaključanoj ćeliji

Izvor: B92, 12.Dec.2018, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australijska zatvorenica se porodila sama u zaključanoj ćeliji

Kako se zatvorenica u Australiji porodila u visokorizičnoj situaciji, a da to niko nije znao?

Zatvorenica u Australiji bila je prinuđena da se porodi sama - u zaključanoj ćeliji.

Pre nego što se porodila, zatvorenica, koja je želela samo da oda svoje ime - Ejmi, kaže da je dva sata pre porođaja upozorila osoblje da je dobila kontrakcije.

Oni nisu reagovali, a žena se porodila sama.

Nije bilo zdravstvenih komplikacija, ali se ovaj porođaj, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s obzirom na uslove, vodi kao visokorizičan.

Incident se dogodio u martu u zatvoru za koji se smatra da ima jako obezbeđenje. U pitanju je jedini ženski zatvor u zapadnom delu Australije.

Naknadnom istragom je zaključeno da je došlo do brojnih problema i kršenja procedura.

Jedan od njih je da niko nije reagovao na vreme.

Ejmi je poslata u Bandyup ženski zatvor u kasnoj fazi trudnoće, jer nije ispunila uslove za puštanje uz kauciju, preneli su australijski mediji.

11. marta u 17:30 časova po lokalnom vremenu pozvala je stražare iz ćelije i rekla im kako misli da nešto nije u redu sa trudnoćom i da se plaši da je porođaj počeo.

Kada je odvedena na lekarski pregled, prijavila je bol u stomaku, ali nije pomenula kontrakcije. Stražari nisu preneli medicinskim sestrama šta im je žena prethodno rekla o mogućim kontrakcijama.

Dali su joj lek protiv bolova i vratili u ćeliju, ali posle sat vremena zatvorenica je počela da zapomaže i zove u pomoć.

Ejmi se i porodila oko 19:40. Medicinske sestre su stigle nekoliko minuta pre kraja porođaja, ali nisu mogle da uđu u ćeliju, jer jedini stražar koji je imao ključeve - nije bio u blizini.

Sestre su bile prinuđene da komuniciraju s njom sa vrata, rekao je državni inspektor Nil Morgan, kojo je izvršio kontrolu zatvora.

Ejmi i njena beba su zatim odveženi u bolnicu.

Profesor Morgan je rekao da je ispitao ceo slučaj da bi razumeo "kako je tako uznemirujući, ponižavajući i visoko rizičan događaj mogao da se dogodi u australijskom zatvoru u 21. veku".

Njegovi glavni zaključci bili su:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.