Aun pozvao Saudijsku Arabiju da objasni šta je sa Haririjem

Izvor: VOA, 12.Nov.2017, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aun pozvao Saudijsku Arabiju da objasni šta je sa Haririjem

Libanski predsednik Mišel Aun je juče pozvao Saudijsku Arabiju da objasni zašto se Saad Hariri još nije vratio u svoju zemlju, nedelju dana pošto je neočekivano, tokom posete Rijadu, podneo ostavku na položaj premijera Libana.    Aun je dodao da "tajanstvenost koja okružuje okolnosti" oko Haririja znači da njegove akcije ili saopštenja koja mu se pripisuju "ne odražavaju istinu". Aun tek treba zvanično da prihvati Haririjevu ostavku. Takodje je naveo da je sa francuskim predsednikom Makronom  juče razgovarao o "najnovijem razvoju" ovog neobičnog slučaja. Kasnije juče Hariri je vidjen kako prisustvuje prijemu za dobrodošlicu saudijskog kralja Salmana na aerodromu u Rijadu.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Predsednik Libana pozdravio Haririjev najavljeni povratak

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Nov.2017, 16:20

Predsednik Libana Mišel Aun danas je pozdravio najavu premijera Saada Haririja da će se vratiti u Liban iz Saudijske Arabije gde je pre nešto više od nedelju dana objavio da podnosi ostavku, prenosi Beta.   Hariri je sinoć najavio da će se uskoro vratiti u Liban, dok libanski političari dovode...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.