Izvor: N1 televizija, 07.Dec.2017, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Astronauti na Međunarodnoj svemirskoj stanici pravili picu

Astronauti NASA koji trenutno borave na Međunarodnoj svemirskoj stanici poželeli su da jedu picu, pa su od nadređenih zatražili da im pošalju sastojke.

Izvor: YouTube/European Space Agency, ESA

Kako je italijanski astronaut Paolo Nespoli napisao na Tviteru, njegov šef iz Kape Kanaverala pristao je da im pošalje sve potrebne sastojke da bi članovi posade "Expedition 53" napravili jelo koje im je toliko nedostajalo. Pre nekoliko dana NASA automatski svemirski >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << teretnjak bez posade Cygnus na ISS je, između ostalog dostavio i testo za pizzu, umak od papričica i sir.

Svaki astronaut je sebi pripremio picu kakvu najviše voli, ali s obzirom na bestežinsko stanje to i nije bilo tako jednostavno jer su sastojci lebdeli po vazduhu. Kad je posao dovršen, na trouglove su je isekli makazama.

Nespoli je kazao da je pica bila "neočekivano ukusna", a na YouTubeu je objavljen jednominutni video snimak Rendija Bresnika koji prikazuje kolege zaokupljene pravljenjem pice.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.