Asanžov saradnik misteriozno nestao, nađene samo stvari

Izvor: B92, 12.Sep.2018, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asanžov saradnik misteriozno nestao, nađene samo stvari

Oslo -- Lične stvari Holanđanina, saradnika Vikiliksa, koji je misteriozno nestao u Norveškoj pre tri nedelje, pronađene u jednom fjordu, saopštila norveška policija.

Kako se navodi, jedan pecaroš sinoć je pronašao kako plutaju po vodi predmeti za koje je policija sigurna da pripadaju nestalom Arjenu Kamfejsu, ali nije otkriveno o kojim predmetima se radi zbog istrage.

Kamfejs je opisan kao 47-godišnji stručnjak za sajberbezbednost, saradnik osnivača Vikiliksa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Džulijana Asanža. On je poslednji put viđen 20. avgusta kako napušta svoj hotel u mestu Bode na severu Norveške, gde je bio na odmoru.

Taj nestanak, koji je Vikiliks opisao kao "čudan", podstakao je razne teorije zavere preko društvenih mreža.

Policija još radi sa tri moguće pretpostavke - svojevoljan nestanak, uključujući moguće samoubistvo, nesrećni slučaj ili kriminalni čin.

"Nismo dovoljno napredovali u istrazi da bismo mogli da isključimo ili potvrdimo jednu od ove tri teorije. Držimo sve mogućnosti otvorenim", rekao je za Frans pres inspektor Bjart Vala.

On je rekao da su policija i spasioci pretražili zonu u kojoj su pronađene stvari.

Prema istražiteljima, Holanđanin je izgleda otputovao vozom koji povezuje Bodo i Rognan, više jugoistočno, 20. avgusta. Vikiliks navodi da je on imao kartu za let 22. avgusta iz Trondhajma, na koji se nije ukrcao.

U ponedeljak su dva holandska istražitelja stigla u Bode da pomognu svojim norveškim kolegama u potrazi za nestalim čovekom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PRONAĐENE STVARI MISTERIOZNO NESTALOG ASANŽOVOG SARADNIKA: Od njega ni glasa, izašao iz hotela i izgubio mu se svaki trag!

Izvor: Kurir, 12.Sep.2018

Lične stvari Holanđanina, saradnika Vikiliksa, koji je misteriozno nestao u Norveškoj pre tri nedelje pronađene su u jednom fjordu, saopštila je danas norveška policija.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.