Apotekarskoj ustanovi u Pančevu preti zatvaranje

Izvor: RTS, 09.Feb.2016, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apotekarskoj ustanovi u Pančevu preti zatvaranje

Apotekarskoj ustanovi u Pančevu, posle 220 godina rada, preti zatvaranje zbog duga od milijardu dinara. Sudski izvršitelji su počeli da popisuju robu u apotekama i da je odnose.
Preduzeće ADOK iz Beograda kojem Apotekarska ustanova iz Pančeva duguje osam miliona dinara uz pomoć sudskih izvršitelja pleni lekove i do sada su četiri apoteke zatvorene, a radnici su ostali bez posla.

"Ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je strašno što nam se događa, i poraz za sve farmaceute, za nas grad i našu Srbiju. Ako se ovo dozvoli idemo na dno", kaže Lihnida Nešić, zaposlena u Apoteci Pančevo.
Sadašnja direktorka u ostavci Jelena Eror tvrdi da se zbog nesavesnog poslovanja bivšeg menadžmenta apoteke sad na lageru nalaze  velike zalihe bebi opreme i zavojnog materijala koje se ne mogu prodati u narednih trideset godina. Ona smatra da se plenidbom lekova ništa neće rešiti.
"Plene se i lekovi koji su sa pozitivne liste za koje smo u obavezi da izdajemo na lekarski recept, tako da dobijamo novi problem. Kako će se ti lekovi naplatiti, jer ih plaća RFZO po izdavanju recepta", kaže direktorka Apotekarske ustanove-Pančevo u ostavci Jelena Eror.
Sto deset zaposlenih radnika očekuju pomoć od lokalne samouprave koja iz budžeta ne može da nadoknadi gubitak od milijardu dinara, ali će pokušati na neki drugi način da spreči zatvaranje gradske Apotekarske ustanove.
"Nadamo se da ćemo najkasnije za mesec dana naći neko rešenje. Neophodno je da proverimo još neke pravne aspekte i da vidimo da li je sve to što nameravamo da uradimo zakonski izvodljivo. Probaćemo da iščupamo apoteke iz ove teške situacije",  kaže  Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva.
Više javno tužilaštvo u Pančevu pokrenulo je istragu protiv prethodnog menadžmenta Apotekarske ustanove, jer se sumnja da su izvršili zloupotebu službenog položaja i to u dužem vremenskom periodu.
Milan Stanisavljević, savetnik direktorke u ostvaci nam je rekao da je u toku i ispitivanje svedoka, a da je Državna revizorska institucija započela reviziju finansijskih izveštaja i poslovanja apoteka u prethodnih nekoliko godina.
rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.