Izvor: Blic, 10.Okt.2017, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antraks mogući uzrok smrti više od 100 nilskih konja

Više od 100 nilskih konja je uginulo u jednom nacionalnom parku u Namibiji prošle nedelje, a uzrok bio mogao da bude antraks, saopštilo je tamošnje Ministarstvo za životnu sredinu.

Ministar Pohamba Šifeta je rekao da bi broj uginulih nilskih konja mogao biti i veći jer je moguće da su neke pojeli krokodili.

Slike iz Nacionalnog parka Bvabvata pokazuju desetine mrtvih nilskih konja.

Ministar je dodao da bi se ozbiljno zabrinuo ako bi nilski konji nastavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da umiru u rezervatu koji je jedna od glavnih turističkih atrakcija Namibije.

Namibija, zemlja na jugu Afrike je omiljena turistička destinacije zbog faune. U njoj živi oko 1.300 nilskih konja.

Antraks je veoma zarazna bolest koja pogađa i životinje i ljude. Bakterija (bacillus anthracis) se takođe smatra i bakteriološkim oružjem. Bolest na čoveka obično prenose inficirane životinje ili kontaminirani životinjski proizvodi.

Nedavno su zbog te bolesti desetkovane šimpanze u tropskoj šumi u nacionalnom parku u Obali Slonovače.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.