Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jan.2018, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antifašisti položili venac na spomenik žrtvama Novosadske racije

Aktivisti Antifašističke akcije Novi Sad položili su večeras venac na spomenik žrtvama Novosadske racije, na keju uz Dunav u Novom Sadu.

Tridesetak aktivista je u tišini stajalo ispred spomenika.

"Pozivamo vas da dostojanstveno i bez buke popova i političara obeležimo godišnjicu Novosadske racije", pisalo je u pozivu na polaganje venaca.

U utorak, 23. januara, grad Novi Sad, Jevrejska opština Novi Sad i Srpska pravoslavna crkva na istom mestu će >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << organizovati komemoraciju žrtvama Novosadske racije.

U fašističkoj raciji koju je u januaru 1942. godine organizovala mađarska okupatorska vojska pobijeno je i pod led Dunava bačeno oko 1.300 Jevreja, Srba, Roma i drugih Novosađana.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.