Anketa NBS: Koliku inflaciju očekuju privrednici u Srbiji?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2019, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anketa NBS: Koliku inflaciju očekuju privrednici u Srbiji?

Predstavnici finansijskog sektora očekuju da će inflacija u decembru 2019. godine iznositi 2,5 procenata, dok su očekivanja predstavnika privrede za isti period nešto niža i iznose 2,2 odsto, prema rezultatima decembarske ankete Narodne banke Srbije (NBS).

Anketa pokazuje da su kratkoročna i srednjoročna inflaciona očekivanja finansijskog sektora i privrede ostala usidrena i nastavila da se kreću u granicama cilja od 3,0 odsto plus/minus 1,5 odsto.

Srednjoročna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << inflaciona očekivanja predstavnika finansijskog sektora (za decembar 2020. godine) ostala su nepromenjena u odnosu na novembar 2018. i nalaze se na centralnoj vrednosti cilja NBS (3,0 procenta ), dok su inflaciona očekivanja privrednika snižena i iznose 2,3 procenta.

"Postignuta usidrenost inflacionih očekivanja doprinosi povećanju efikasnosti monetarne politike u održavanju niske, stabilne i predvidive inflacije u srednjem roku, što je jedan od neophodnih preduslova održivog privrednog rasta", navode u NBS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Anketa NBS: Koliku inflaciju očekuju privrednici u Srbiji?

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Jan.2019

BEOGRAD – Predstavnici finansijskog sektora očekuju da će inflacija u decembru 2019. godine iznositi 2,5 procenata, dok su očekivanja predstavnika privrede za isti period nešto niža i iznose 2,2 odsto, prema rezultatima decembarske ankete Narodne banke Srbije (NBS)...Anketa pokazuje da su kratkoročna...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.