Anesteziolog optužen da je otrovao više od 50 pacijenata, kako bi ih spasao u zadnjem trenu i ispao heroj

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2019, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anesteziolog optužen da je otrovao više od 50 pacijenata, kako bi ih "spasao u zadnjem trenu" i ispao heroj

Anesteziolog Frederik Pešie, lekar iz Francuske uhapšen je zbog sumnje da je otrovao više od 50 pacijenata, kako bi kada im pozli, uleteo u zadnjem trenutku, spasao ih i izazvao divljenje svojih kolega.

Tužilac ga je nazvao vatrogascem piromanom. Anesteziolog je priveden zbog, kako se navodi u optužnici, 42 veoma ozbiljna slučaja, u koja spada 20 smrti, koje su se desile u toku njegovog 17-godišnjeg rada u klinikama i bolnicama u Bezansonu, u istočnoj Francuskoj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Pešie je navodno u anesteziju koju su koristile njegove kolege dodavao ono što ne sme, kako bi "uleteo u poslednjem trenu i spasao umirućeg pacijenta", tvrde tužioci i ističu da je na taj način on želeo da zavredi poštovanje i divljenje svojih kolega, a da ga žrtve obožavaju.

Njegova opasna igra je davala ploda. Mnoge kolege smatrale su ga brilijantnim anestezilogom.

- Ako se optužbe ispostave kao tačne, on će biti najveći serijski ubica u istoriji Francuske - rekla je Me Beran, advokat koji zastupa nekoliko žrtava.

Anesteziolog je već pod nadzorom, jer je optužen za trovanje nekoliko pacijenata u maju 2017. godine, od kojih je dvoje umrlo. Sve žrtve su inače bile zdrave, dok nisu dobile tajanstvene i iznenadne srčane udare. Istražitelji su pronašli da su nivoi kalijuma u njihovoj krvi pet puta veći od smrtonosne doze.

Nakon što su ispitana tela još četvoro pacijenata, ekshumirana u decembru, i u njima su nađene visoke doze kalijuma.

Optuženom je zabranjeno da se bavi medicinom do kraja suđenja. On i dalje tvrdi da je nevin, a njegovi advokati su podneli žalbu zbog zabrane da se bavi medicinom, rekavši kako ga je to stavilo u "komplikovanu" finansijsku situaciju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Otrovao više od 50 pacijenata, kako bi ih "spasao u zadnjem trenu" i ispao heroj

Izvor: Radio 021, 16.Maj.2019

Anesteziolog Frederik Pešie, lekar iz Francuske uhapšen je zbog sumnje da je otrovao više od 50 pacijenata, kako bi kada im pozli, uleteo u zadnjem trenutku, spasao ih i izazvao divljenje svojih kolega...Tužilac ga je nazvao vatrogascem piromanom. Anesteziolog je priveden zbog, kako se navodi u optužnici,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.