Brnabićeva i Zaev otvorili integrisani granični prelaz VIDEO

Izvor: B92, 26.Avg.2019, 07:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabićeva i Zaev otvorili integrisani granični prelaz VIDEO

Beograd -- Predsednici vlada Srbije i Severne Makedonije Ana Brnabić i Zoran Zaev zvanično su danas označili početak rada integrisanog graničnog prelaza Preševo-Tabanovce.

To znači da će od danas prvi put na jednom graničnom drumskom prelazu prve kategorije, Preševo - Tabanovce na Koridoru 10, zajedno u istoj "kancelariji" raditi srpski i makedonski carinici i policajci.

Integrisani granični prelaz je rezultat Sporazuma o uspostavljanju zajedničkih kontrola >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na medjunarodnom graničnom prelazu Preševo - Tabanovce preko koga se odvija promet putnika i svih vrsta robe.

Taj sporazum su 12. jula u Beogradu u ime dve vlade potpisali ministri unutrašnjih poslova Srbije i Severne Makedonije.

Brnabić i Zaev su se posle ozvaničenja integrisanog prelaza uputili ka Skoplju na sastanak, a planiran je i susret delegacija dveju zemalja i potpisivanje više sporazuma o saradnji.

Nakon toga, Brnabić će se sastati i sa predsednikom Republike Severne Makedonije Stevom Pendarovskim.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.