Amfilohije u sakou sa modernom frizurom: Fotografija obrijanog mladića Riste Radovića koja se retko viđa (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2020, 15:31

Amfilohije u sakou sa modernom frizurom: Fotografija obrijanog mladića Riste Radovića koja se retko viđa (FOTO)

Malo ko se seća skromnih početaka Krste Radovića, kao studenta na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović preminuo je juče nakon duge borbe sa korona virusom. Dok vernici Srpske pravoslavne crkve tuguju, mnogi se prisećaju njegovih izjava i bogate biografije.

Međutim, malo ko se seća skromnih početaka Riste Radovića, kao studenta na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu. Teško da bi iko propoznao sveže obrijanog mladića >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa modernom frizurom na jednoj staroj fotografiji.

Amfilohiju je 6. oktobra dijagnostifikovan korona virus, kada je i primljen u KCCG.

Njegovo zdravstveno stanje se u međuvremenu popravilo, a 20. oktobra rezultati rađenih testova su pokazali da je negativan na korona virus.

Međutim, situacija se naglo pogoršala juče, kada je primećeno otežano disanje.

- U petak 30. oktobra 2020. godine u 8:20 časova, u Kliničko Bolničkom Centru Crne Gore, posle primanja Svete Tajne Pričešća, upokojio se u Gospodu Visokopreosvećeni Arhiepiskop Cetinjski Mitropolit Crnogorsko-Primorski i Egzarh svetoga trona Pećkoga g. Amfilohije. O svim drugim detaljima u vezi sa sahranom visokopreosvećenog Mitropolita javnost će biti uskoro obaviještena. Vječan spomen i Carstvo Nebesko - saopšteno je iz Mitropolije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.