Amerikanci prelaze na hipersonične napadne krstareće rakete VIDEO

Izvor: B92, 30.Mar.2023, 15:41

Amerikanci prelaze na "hipersonične napadne krstareće rakete" VIDEO

Američko vazduhoplovstvo doneloje odluku da promeni program hipersoničnog oružja, navodi "Blumberg".

Naime, američko vazduhoplovstvo odustaje od programa hipersoničnog oružja koji razvija kompanija Lokhed Martin, jer zvaničnici signaliziraju veću podršku drugačijoj inicijativi rivalske kompanije Raitheon, prenosi Raša tudej Balkan.

Ova informacija stiže nakon što je američki ministar vazduhoplovstva Frenk Kendal priznao je da su nedavna testiranja obećavajuće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << američke hipersonične rakete vazdušnog baziranja bila neuspešna.

Vazduhoplovstvo ne smatra da Lokhed trenutno namerava da nastavi sa naknadnom nabavkom oružja poznatog kao ARRV, iako će sprovesti dva dodatna testiranja kako bi prikupili važne podatke, rekao je pomoćnik sekretara vazduhoplovnih snaga za nabavku Endru Hanter podkomitetu za oružane snage Predstavničkog doma.

Hanter nije rekao zašto je Vazduhoplovstvo odustalo od programa Lokhed.

Kendal je rekao da je vazduhoplovstvo više posvećeno drugom oružju zvanom "hipersonična napadna krstareća raketa" koju je napravio Raitheon, ali je odbio da kaže da će služba okončati Lokhed program nakon testiranja prototipa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.