Amerikanci hoće da uklone sve tragove Rezolucije 1244

Izvor: B92, 17.Okt.2018, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Amerikanci hoće da uklone sve tragove Rezolucije 1244"

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Amerikanci očigledno imaju za cilj da skone i "poslednje tragove Rezolucije 1244 Ujedinjenih nacija".

On je to izavio povodom pisma doskorašnje ambasadorke SAD u UN Niki Hejli koje je uputila generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija Antoniju Guterešu u kom traži da se Unmik povuče sa Kosova i Metohije.

"Hejli je uputila pismo Guterešu, Marko Đurić me je upoznao sa sadržajem. Amerikanci hoće da uklone >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve što UN predstavlja na KiM jer je za njih Kosovo nezavisna država. Hoće da sklone poslednje tragove Rezolucije 1244 i da se pokaže da je njihova odluka bila jedina moguća prava. Ja ih molim da razmišljaju o interesima na Zapadnom Balkanu jer bi uklanjanje Unmika i formiranje vojske Kosova dovelo do teške pozicije u kojoj više ne bismo imali izbora, ni pravo da bilo šta drugo biramo i učinimo osim da štitimo svoju zemlju", rekao je Vučić.

Da podsetimo, istog dana kada je objavila da se povlači s mesta ambasadora SAD u UN Niki Hejli je poslala pismo generalnom sekretaru UN u kom traži da se UNMIK povuče s KiM.

Direktor vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da SAD imaju nameru da pokrenu izlaznu strategiju za mandat Ujedinjenih nacija na Kosovu i Metohiji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Odluka UN na UDARU SAD: Amerikanci ukidaju i ono što je preostalo od Rezolucije 1244!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Amerikanci očigledno imaju za cilj da skone i "poslednje tragove Rezolucije 1244 Ujedinjenih nacija"..On je to izavio povodom pisma doskorašnje ambasadorke SAD u UN Niki Hejli koje je uputila generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija Antoniju Guterešu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.