Američki predsednik na mukama: Suočava se sa TRI VELIKE OPASNOSTI pred predsedničke izbore 2020. godine!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Dec.2018, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki predsednik na mukama: Suočava se sa TRI VELIKE OPASNOSTI pred predsedničke izbore 2020. godine!

Dve godine pre trke za reizbor na položaj predsednika 2020. godine, Donaldu Trampu prete opasnosti na tri fronta

, a odnose se na moguć ekonomski pad, promenu odnosa snaga u Kongresu i istragu o ruskom mešanju u američke izbore.

Kombinacija rizika po predsednika u ovom trenutku izraženija je nego ikada tokom njegovog mandata, smatraju sadašnji i bivši zvaničnici administracije.

Većina funkcionera Zapadnog krila Bele kuće smatra da će šefa kabineta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Džona Kelija, čiju je smenu najavio i Tramp, zameniti Nik Ajers, šef kabineta potpredsednika Majka Pensa.

Rast ekonomije više nije siguran. Nepredvidljiv trgovinski rat s Kinom uzrokuje još veću nestabilnost ionako nestabilnog sistema. Vrtoglavi pad berzanskih indeksa utiče na Trampovu psihu, tvrde izvori bliski predsedniku.

- Kako danas stoji Dau? - navodno često zapitkuje pomoćnike.

Bivši zvaničnik administracije rekao je da su Trampu uvek potrebna jednostavna merila da bi mogao da se razmeće svojim uspesima. Tokom preliminarnih izbora 2016. godine, to su bile ankete. Kada ankete više nisu bile povoljne po njega, zamenio ih je procvatom berze, a sada mu još jedino preostaju impresivan BDP i podaci o zapošljavanju, ali prognoze ni u ovoj oblasti više nisu optimistične.

Osoblje je i dalje problem - pogotovo u trenutku kada se demokrate spremaju da preuzmu kontrolu u donjem domu parlamenta i upute nove zahteve Zapadnom krilu. Pravni savetnik Bele kuće nema dovoljno "vatrene moći" da odbrani Trampa od istrage. Osim toga, niko osim Trampa nema moć odlučivanja u Zapadnom krilu. Visoki zvaničnici su dugo smatrali da je pitanje vremena kada će Keli otići, jer se odavno smučio Trampu. On je takođe nezadovoljan nekim od ključnih zvaničnika kabineta, koji želi da rekonstruiše u novoj godini.

Čini se da Robert Mjuler privodi istragu kraju. Uskoro ćemo mnogo više saznati o informacijama koje je prikupio od Pola Manaforta i Majkla Koena. Koen je posebno problematičan, tvrde izvori bliski Trampu, jer mnogo više zna o Trampovom privatnom životu i poslovima od Manaforta i Majkla Flina. Koenovi prijatelji veruju da je Koen odlučan da sruši Trampa i spase sebe.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako izgledaju NAJBRUTALNIJE vojne vežbe na svetu

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.