Američki dron špijunirao na granici sa Rusijom FOTO

Izvor: B92, 28.Sep.2019, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki dron špijunirao na granici sa Rusijom FOTO

Američki izviđački bespolotna letelica primećena je blizu ruskih granica kako nadgleda Donbas i crnomorsku obalu Rusije, javio je "Plejn radar".

Rusko ministarstvo odbrane više puta je od Vašingtona tražilo da obustavi nadgledanje u blizini granica Rusije, ali je vojska SAD tote zahteve ignorisala, kaže Sputnjik.

Portal navodi da je avion „Global houk“, koji je u petak ujutro poleteo sa italijanske avio-baze, primećen u vazdušnom prostoru Grčke, Bugarske, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rumunije i Ukrajine, posmatrao liniju razgraničenja u Donbasu, a zatim krenuo prema ruskoj obali Crnog mora, leteći oko južne obale Krima.

Dron je u 21.40 izvršio zadatak i krenuo prema baznom aerodromu.

Strane bespilotne letelice i izviđački avioni, posebno američki, sve više počinju da se pojavljuju na granicama Rusije - iznad Crnog mora i u blizini Kalinjingradske oblasti. Takođe su primećeni i u blizini ruskih baza u Siriji.

Bez obzira na apele Ministarstva odbrane Rusije, Pentagon odbija da prekine sa izviđačkim operacijama blizu ruskih granica.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američki dron špijunirao na granici sa Rusijom

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Sep.2019

Američki izviđački bespolotna letjelica primjećena je blizu ruskih granica kako nadgleda Donbas i crnomorsku obalu Rusije, javio je "Plejn radar".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.