Američka profesorka prvi put otkrila detalje SUSRETA U ĆELIJI: RADOVAN KARADŽIĆ ME JE LEČIO 48 SATI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2020, 02:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka profesorka prvi put otkrila detalje SUSRETA U ĆELIJI: RADOVAN KARADŽIĆ ME JE LEČIO 48 SATI!

Amerikanka Džesika Stern objavila je svoj rad koji je nastao nakon što je provela vreme sa Radovanom Karadžićem.

Stern, koja radi u školi za globalne studije na Boston univerzitetu objavila je u Njujork Tajmsu esej pod naslovom "Zašto sam dopustila osuđenom ratnom zločincu da me isceljuje energijom?"

Ona je zbog istraživanja provela 48 sati s Radovanom Karadžićem.

- Nekoliko puta tokom naših diskusija Radovan Karadžić je želeo da pokazaže svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << veštinu u bioenergetskom izlečenju. Prvi put je to bilo 23. januara 2015. godine, tokom trećeg od 12 četvorosatnih razgovora koje smo vodili između oktobra 2014. i novembra 2016. Sedeli smo na svojim stolicama za svojim malim drvenim stolom u maloj sobi koju nam je dodelio zatvor Ujedinjenih nacija u Hagu. Karadžić se skrivao nakon optužnice 1995. za genocid i zločine protiv čovečnosti, uključujući i njegovu ulogu u ubistvu 8.000 muškaraca i dečaka u Srebrenici tokom rata u Bosni. Htela sam da shvatim zašto se prerušio u iscelitelja energije - piše u eseju američke profesorke.

I'm so honored. My forthcoming book (2 weeks!), My War Criminal: Personal Encounters with an Architect of Genocide, has been named one of the most anticipated reads of 2020. (https://t.co/sufp9PcMoA)

Pre-order here: https://t.co/ihNi64PeIQ.

— Jessica Stern (@JessicaEStern) January 14, 2020

Navodi da je bivši predsednik Republike Srpske postao Dragan David Dabić, isjelitelj energije koji nudi duhovne lekove za neplodnost i bolesti.

- Karadžić me pogledao direktno u oči i pitao: Da li biste želeli da vam pokažem kako to funkcioniše? Bila sam iznenađena, nesigurna kako da odgovorim. Pomislila sam: Ako kažem ne, on će pobediti. Video bi da se ja njega plašim. Ali reći 'da' značilo bi izložiti se njegovom dodiru. Ne samo njegovom dodiru, već njegovoj 'isceljujućoj' energiji. Nisam mislila da će me zadaviti. Ali znala sam da dežurni stražar, koji je trebao da nas nadgleda i čuva, sedi za stolom i besposleno prelistava stranice časopisa. Odgovorila sam: Da. U tom trenutku i danima nakon toga obećala sam sebi da nikome neću reći za ovaj incident - piše, između ostalog, u njenom eseju.

- Morala sam da ga slušam i to bez izrečene presude. Morala sam se predati, makar samo privremeno, njegovoj slici o sebi. Znala sam, kada sam nagovorila sud da mi dozvoli intervju s Karadžićem, da ću se morati predati njegovoj ideji o sebi - kao moćnom mistiku, velikom pesniku i cenjenom psihijatru - navodi se u njenom eseju za New York Times.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.