Ambasador Norveške u Beogradu izazvao diplomatski SKANDAL: Podržao Haradinaja i Tačija i svojom izjavom narušio integritet Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2018, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Norveške u Beogradu izazvao diplomatski SKANDAL: Podržao Haradinaja i Tačija i svojom izjavom narušio integritet Srbije

Milovan Drecun je podsetio da su granice Srbije, kao članice UN, međunarodno priznate

Ambasador Norveške Arne Sanes Bjernstad, ugrozio je danas odnose Srbije i Norveške izjavom da "oni koji govore o Kosovu kao integralnom delu Srbije ne bi trebalo da se čude kada Ramuš Haradinaj Bujanovac i Preševo nazove 'istočnim Kosovom'"!

Povodom te skandalozne izjave ambasadora Norveške, predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je da je Srbija članica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << UN i da su njene granice međunarodno priznate, te da je ambasador Norveške na ovaj način narušio teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

Pročitajte i:

Drecun je podsetio i šta su dužnosti ambasadora.

- Posao ambasadora je da gradi dobre bilateralne odnose sa zemljom koja mu ukazuje gostoprimstvo, ne da narušava njen teritorijalni integritet i suverenitet. On ne poznaje dobro situaciju - kaže Drecun i dodaje:

- Srbija je članica Ujedinjenih nacija i njene granice su međunarodno priznate i po Rezuluciji 12 44 Kosovo je sastavni deo Srbije i takvu provokaciju i takav politički nonsens ne očekujemo od bilo kog ambasadora, jer je njegova izjava uperene direktno protiv interesa Srbije, dakle, zemlje koja mu je domaćin ovde, a koliki je doprinos Norveška dala rasturanju Srbije preko secesije Kosmeta, to bi, možda, on mogao da kaže.

Drecun je dodao i da će "za nas Kosovo uvek biti Srbija i to je za većinu čovečanstva i za UN".

On je potvrdio da se radi o mešanju u unutrašnje poslove Srbije i da ambasadoru Norveške treba skrenuti pažnju da su takve izjave neprihvatljive i da nisu u duhu izgradnje dobrih odnosa između Srbije i Norveške.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.