Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Nov.2019, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada SAD: Cilj posete Zarzeckog nije bio da saopšti odluku o sankcijama

Direktor Radne Grupe 231 Biroa za međunarodnu bezbednost i kontrolu naoružanja Stejt Departmenta Tomas Zarzecki sastao se danas da srpskim zvaničnicima, a cilj njegove posete nije bilo da saopšti odluku o sankcijama, saopštila je večeras američka ambasada u Srbiji.

"Zarzecki se danas sastao sa zvaničnicima Vlade Srbije u okviru konsultacija koje obavlja sa američkim partnerskim i savezničkim vladama širom sveta u vezi sprovođenja Sekcije 231 Zakona o suprotstavljanju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << američkim suparnicima kroz sankcije (CAATSA)", navodi se u saopštenju i dodaje da "cilj posete nije bio da se objavi odluka o sankcijama".

SAD pozdravljaju transparentnost koji je pokazala Vlada Srbije u vezi sa svojim namerama i aktivnostima. "Očekujemo nastavak bliske saradnju sa Vladom Srbije kako bi se obezbedila potpuna jasnoća u vezi sa punom primenom CAATSA i izbegli nesporazumi", dodaje se u saopštenju.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je Zarzecki došao u Beograd zato što je njegov posao da proceni da li neka zemlja ili kompanija treba da se nađe na udaru američkih sankcija.

Dačić je rekao da on nije došao samo u Srbiju nego u još 60 zemalja i da ne treba "praviti toliki spektakl" oko te posete.

Srpski ministar je preneo američkom zvaničniku poruku da Srbija želi otvoren odnos i da nema šta da krije i da ne želi da ulazi u probleme sa SAD.

Dačić je rekao da je razgovor bio konkretan i da neće biti sankcija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.