Hrvatski predsednik se brani: Ja nemam novca za kokain

Izvor: B92, 21.Okt.2020, 14:57

Hrvatski predsednik se brani: Ja nemam novca za kokain

Zagreb -- Hrvatski predsednik Zoran Milanović uzvratio je premijeru Andreju Plenkoviću, koji ga je nazvao piromanom, koji se pravi da je vatrogasac.

"Još jednom ga pozivam da kaže kako sam ja to 2016. sejao mržnju i agresiju", počeo je Plenković u Iloku, a prenosi Index.hr.

Na konstataciju novinara da ga je Plenković nazvao piromanom koji glumi vatrogasca, Milanović kaže: "On je puno vremena proveo na kroasanima u Parizu i Briselu, to je taj doseg smišljanja. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Piroman, vatrogasac".

"To znači da me smatra odgovornim za napad?", dodao je on.

"Plenković je kao herojski zec"

"Mi se ne prepucavamo. Ponaša se upravo suprotno. Kao herojski zec koji je proveo zadnju već u ognjici i smislio da će sazvati koordinaciju za unutrašnju bezbednost, to je paratelo", kaže.

"Mogao bih ja početi sazivati generale, šefove SOA-e, donositi neke blesave zaključke i još doprinijeti haosu u Hrvatskoj. Priča o nekim sanitarnim koridorima. Škoro može biti ovakav i onakav, ali mislim da nije terorista. Mislim da glumata i mogao je to jače osuditi, ali nije terorista. Ne može biti takav rečnik", rekao je.

"Kad se hoću nekome da se rugam, kažem da je plameni jazavac. Predsednik vlade, 56-godišnji muškarac, aludirao je da sam zavisnik od kokaina. Nazvavši me šmrkavcem. To je iz septičke jame na internetu. Ja imam respiratorne probleme celog života, to može samo low-life izjaviti", kaže Milanović.

"Rekao je da sam piroman, što to znači, da sam ja nahuškao napadača? U Briselu se Plenković razgoropadio kao herojski zec", govori Milanović.

"Premijer je rekao da se zemlja radikalizuje i zato sam predložio sednicu Veća za nacionalnu bezbednost. Ok, on to ne želi, on je odbio Hrvatsku, ne mene. Prvo je rekao da ne treba sednica Veća za nacionalnu bezbednost, a drugi dan je rekao da nas napadaju jednorozi i gušteri", kaže.

Milanović kaže da je on premijeru ponudio saradnju, ali da se on pravi lud.

"Pravi se lud i onda me optuži da kuvam celu priču. Kako biste vi reagovali?", upitao je Milanović novinare i dodao da se Plenković "pravi grbav".

"On je isplazio jezik Hrvatskoj... On je rekao da će sazvati svašta nešto, da će se boriti protiv radikalizacije, valjda dimnim signalima i metlama i da će napraviti sanitarni kordon. Pazite, sanitarni kordon", rekao je predsednik.

"Ja za kokain nemam ni novca", kaže Milanović ponovo aludirajući na svoju raniju izjavu da je Plenković aludirao da je on zavisnik od kokaina.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"NEMAM NI NOVCA ZA KOKAIN" Nastavak hrvatskog političkog rijalitija: Plenković rekao Milanoviću da je šmrkavac, a onda je ovaj RAZVEZAO JEZIK

Izvor: Blic, 21.Okt.2020

Hrvatski predsednik Zoran Milanović u Iloku se obratio javnosti komentarišući najnovije događaje na hrvatskoj političkoj sceni. Naravno, ponovno je premijer Andrej Plenković bio glavna tema njegova obraćanja, ali ovaj put nije poštedeo ni ministra ekonomije Tomislava Ćorića kojeg je nazvao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.