Aleksandar Šešelj: SRS prikupio 100 hiljada potpisa za ukidanje javnih izvršitelja

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Sep.2019, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Šešelj: SRS prikupio 100 hiljada potpisa za ukidanje javnih izvršitelja

Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj saopštio je danas da je SRS prikupio preko 100 hiljada potpisa građana koji su protiv javnih izvršitelja i za njihovo ukidanje, te da će Skupštini Srbije predložiti potpuno novi Zakon o izvršenju.

Šešelj je na konferenciji za novinare u Skupštini naveo da se institucija javnih izvršitelja pokazala kao "nepravedna i nehumana" i da novim predlogom zakona SRS želi da onemogući da bilo ko ostane bez krova nad glavom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
"U novom predlogu propisujemo da niko ne sme da ostane bez 12 metara kvadratnih po osobi i izvršenje vraćamo u sudove", rekao je Šešelj.

On je rekao i da je "nenormalno da niko nema kontrolu" nad tim što rade izvršitelji, i da je potrebno da se ta institucija "što pre ukine" jer ne poštuje ljudska prava i ljudsko dostojanstvo građana Srbije.

"Videćemo da li će vlast da se ogluši na apel građana koji su potpisali peticiju", rekao je Šešelj.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.