Aleksandar Šešelj: Evropa da prestane sa antiruskom histerijom (VIDEO)

Izvor: Beta, 25.Jun.2019, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Šešelj: Evropa da prestane sa antiruskom histerijom (VIDEO)

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj je prvog dana letnjeg zasedanja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (SE) pozvao Evropu da prestane sa "rusofobijom i antiruskom histerijom", saopštila je danas SRS."Evropa mora da prestane sa rusofobijom i antiruskom histerijom. Neprijatelj Evrope i sveta je fašizam, a Rusija nas je već jednom spasila od fašizma", rekao je Šešelj na zasedanju Parlamentarne skupštine SE."Cilj Saveta Evrope je pre svega zaštita demokratije i vladavine prava, a mi smo videli da se u poslednjih pet godina u njemu donose nedemokratske odluke. Kako drugačije objasniti oduzimanje prava glasa državi članici? Već pet godina u Savetu Evrope ne postoji drugo mišljenje", rekao je on."Danas raspravljamo o jednoj temi, o pitanju povratka delegacije Rusije u Savet Evrope. Pošto Savet Evrope nema dovoljno finansijskih sredstava za rad, i ako se Rusi ne vrate, moraće da se nađu novi načini finansiranja", naveo je."Još od rimskog prava se primenjuje princip Auditur et altera pars. Tog principa ovde nema već pet godina. Već pet godina Krim je jedna od najvažnijih tema u Savetu Evrope, a to pitanje nije u nadležnosti Saveta Evrope. Ali, iz primera Krima može mnogo da se nauči. Možemo da se uverimo šta je demokratija, šta je referendum, ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

BAHATI ŠEŠELJ JUNIOR DIVLJAO U SAVETU EVROPE Optužio EU za antirusku histeriju, a onda potegao i KRIM

Izvor: Blic, 25.Jun.2019

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj zabaležio je novi bahati ispad u Savetu Evrope kada je na zasedanju Parlamentarne skupštine te organizacije poručio da Evropa mora da prestane sa rusofobijom i antiruskom histerijom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.