Albanci kreću u novi napad na SRBE! Otkriveno i KADA, na sve upozorio VUČIĆ!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2019, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci kreću u novi napad na SRBE! Otkriveno i KADA, na sve upozorio VUČIĆ!

Uoči predizborne kampanje na Kosovu, tamošnji političari su na sve spremni kako bi dobili podršku.

Nisu isključeni incidenti upereni protiv sprskog stanovništva, upozoravaju sagovornici.

Srbi na Kosovu i Metohiji mogli bi da budu na udaru novih ekstremističkih napada Albanaca tokom jesini! Kako se zahuktava predizborna kampanja tzv. kosovskih lidera Ramuša Haradinaja, Hašima Tačija i Kadrija Veseljija uoči predstojećih izbora na KIM, tako se pojačava antisrpska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << histerija, upozoravaju sagovornici.

U borbi za politički opstanak, koja se kako dodaju zasniva na što žešćoj propagandi protiv Srba i što jačem veličanju velikoalbanske nacionalne ideje, nisu isključeni incidenti i napadi na Srbe.

Već su počeli sa zastrašivanjem Srba pošto isključuju vodu u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, ali i provokacijama poput isticanja tzv. kosovske zastave na srpskoj tvrđavi na Novom Brdu, gde je nedavno služena katolička misa bez znanja SPC.

Na moguće zaoštravanje stanja na KIM upozorio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je nedavno kazao da ne isključuje mogućnost različitih incidenata. Ocenio je da će prištinski izbori dovesti atmosferu kod njih do kulminacije, što zabrinjava.

- Čeka nas teška jesen po pitanju KIM. Strateški cilj tzv. kosovskih Albanaca je da ovladaju prostorom severnog dela KIM - kazao je on i poručio da neće tolerisati ubijanje srpskog življa i pogrom.

Direktor Međunarodnog instituta za bezbednosti Orhan Dragaš kaže da se s pravom strahuje od nasilja nad Srbima jer se kosovski političari redovno takmiče u pretnjama i zastrašivanju, dok će svi ti pritisci u kampanji biti višestruko jači.

- Postoje još dva razloga zbog kojih su svi na političkoj sceni Albanaca nervozni i zbog čega je opravdano strahovanje od izliva nasilja prema Srbima. Prvo, nijedna od partija Albanaca ne prelazi podršku dvadesetak odsto, tako da svi oni gledaju kampanju kao na pitanje života i smrti, možda i bukvalno. Drugi razlog za njihovu nervozu, pa i paniku jesu snažne diplomatske aktivnosti koje zagovaraju kompromis s Beogradom, a to znači rušenje njihove politike kojom su godinama uveravali svoje birače da je nezavisnost KIM u postojećim granicama savršena stvar i da se o tome nikada neće pregovarati.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

RASTE ANTISRPSKA HISTERIJA NA KOSMETU UOČI IZBORA: Albanci kreću u napad na Srbe da bi osvojili vlast!

Izvor: Kurir, 17.Avg.2019, 00:34

Uoči predizborne kampanje na Kosovu, tamošnji političari su na sve spremni kako bi dobili podršku. Nisu isključeni incidenti upereni protiv srpskog stanovništva, upozoravaju sagovornici Kurira.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.